Skocz do zawartości
DrKleiner

Przesiadka na 1155

Rekomendowane odpowiedzi

Obecnie jestem na etapie pora coś zmienić, tak więc upolowałem sobie i5 2500k oraz Radeon 6950 (z zamiarem modowania na 6970). Zagłostką zrobił się natomiast RAM i płyta, trzeba przyznać ostatnio nie siedzę w temacie. Jako że mam WC, więc wiadomo po to biorę 2500k i będę chciał go pogonić, mobo z myślą o późniejszym CrossFire. Jeśli chodzi o zasilacz niema się co martwić bo jest Enermax MOD82+ 625W, o dźwięk niema się co martwić bo jest X-Fi Gamer. Chłodzenie też zostaje. Więc tylko problemem jest płyta i ram...

Tak więc:

1.Płyta: MSI P67A-GD65 / Asus P8P67 Pro / Gigabyte GA-P67A-UD4 któraś z tych, pytanie która?

2.RAM: GY1600D364L9/8GDC / GR1600D364L9/8GDC / GEP38GB1750C9DC

Na inne propozycje jestem otwarty :)

Edytowane przez M1siek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o MSI słyszałem że z ich płyt się robią harmonijki przy dużym oc ale nie wiem ile w tym prawdy

Osobiście też myślałem nad GA-P67A-UD4 ale zabrakło na stanie, nic innego ciekawego nie było a że trochę czas cisną kupiłem GA-P67A-UD5, bardzo polecam ten model bez żadnego grzebania zmieniając mnożnik wykręcam spokojnie 4,8 GHz więcej nie wykręciłem bom [gluteus maximus] a nie overclocker a niema czasu na rozeznanie się w temacie

jeśli chodzi o ramy to przejrzyj wątek z ofertami sprzedaży tam ktoś w podobnej cenie jak chcesz ramy kupić oferował że ma na sprzedaż kingstony 2133 MHz CL9 ale to chyba było 4GB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ram weź goodram szkoda wydawać kasy na fajieś inne ramy skoro te Ci w zupełności wystarczą a te kilkadziesiąt złotych zawsze w kieszeni. Ewentualnie wersje play z racji tego że posiadają radiatory.

Płyte weź AsRock exteme 4 bądz Asus P8P67 Pro

Edytowane przez Maciem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam poczekać na mój artykuł o płytach, ma się jutro ukazać :) .

A tak na szybko to z droższych mogę polecić Asusa Sabertooth P67, ostatnio mocno staniał, z ok. 770 zł do aktualnych ~650 zł, mowa o wersji 3.0/B3 rzecz jasna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poczekam bo CPU i GPU dojadą do mnie za trochę dłuższy czas ale opłaca się czekać... tego kompa co mam w podpisie kupiłem i właśnie mija 3lata, więc nowego też chce na 3lata, na pewno będzie CrossFire i może kiedyś wymiana na i7 Ivi Bridge?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi