Necrono Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2011 (edytowane) Witam Jakiś czas temu złożyłem sobie komputer, i od samego początku pojawiały się problemy mianowicie: podczas ładowania się w7 resetował się (po wyłączeniu i włączeniu działał "normalnie")Czasami pojawiały się problemy w których nic poza wentylatorami się nie włączało. "Wszystkie testy OCCT, FurMark, Orthos, LinX bez błędów ani żadnych zwiech kilku godzinne granie w gry też bez problemów. Wszystkie te objawy występują tylko następnego dnia przy pierwszej próbie uruchomienia komputera". Z czasem zaczęły siadać sterowniki itd, wieszać się podczas "altabowania" na które lekarstwem był reinstal w7. Nie jest to wina zasilacza, karta graficzna też nie ma z tym nic wspólnego. Ram sprawdzany Memtestem Bios aktualizowany. Kompa oddawałem do serwisu, który oczywiści nic nie wykrył : "wszystko jest ok 70zł" problemy jak były tak są Komp: Płyta: Asus M4A77TD PRO Ram: (ddrIII 4gb (2*2gb) 1600mgz cl9 corsair) *2 Grafika Gigabyte radeon hd5850 oc 1024mb ddr5 dvi/hdmi/dp Procesor: AmD phenomII x4 955 /3.2hgz am3,rev. c3 Zasilacz: stealthxsteram 700w Jako że uznałem że wina leży zdecydowanie po stronie Płyty głównej "http://forum.purepc.pl/Socket-754939940AM2AM3-f70/Problem-plyta-Asus-M4A77TD-PRO-t327755.html" np przez ten temat chce wymienić ową część tylko na jaką? I ew co jeszcze moge zrobić. Pierwsze wstępne sugestie to : AsRock 890GX Extreme3 /AMD 890GX/ Asus M4A89GTD PRO/USB3 /AMD 890GX/[M4A89GTD PRO/USB3] bądz DFI DK 790FXB-M3H5 LAN PARTY AM3 DDR3 Ofc staram się znaleźć płyte w granicach rozsądnych cen (nie zamierzam wydawać ponad 500zł) i obawiam się też o kompatybilność ramu do nowej płyty dlatego też licze na Waszą pomoc. Pozdarawiam Edytowane 26 Kwietnia 2011 przez Necrono Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Masz możliwość sprawdzić na innym zasilaczu oraz innej pamięci? Napięcie ustawiłeś prawidłowe dla pamięci? Ps wiem, przeczytałem że jedno i drugie sprawne i nie winne ale nie zawadzi sprawdzić na innych podzespołach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Necrono Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2011 (edytowane) Sprawdzane na innych podzespołach również. Napięcie też zostało poprawnie ustawione i sprawdzone jeszcze przez 2informatyków. Edytowane 26 Kwietnia 2011 przez Necrono Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Wierz tylko w to co sam zrobisz. Jakie masz napięcie na pamięciach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2011 A ja Ci proponuję pożyczyć od kogoś ram, stawiam,że problemem nie jest płyta,a właściwie kompatybilność z ramem. Asusy często mają problemy z dobraniem odpowiednich pamięci,często się gryzą. Nie raz już przerabiałem ten temat. 1.Na początek ustaw na sztywno 1333 Mhz 1,65V. 2.Jeżeli nic to nie da,to zamień sloty np.na 1,2. 3.Załącz kompa na jednej kości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Necrono Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2011 hmmm a inne pomysły/propozycje? nie mam od kogo pożyczyć ramu a 1 2 i 3 punkt nic nie przyniosły :< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...