kenfollet Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Witam. Od pewnego czasu komputer sam budzi się ze stanu hibernacji. Na początek zostawiłem komputer z wpiętą baterią ale do niczego nie podpięty (wolny od zasilacza, myszki, drukarek itp.). Komputer po kilku godzinach sam się obudził. W BIOSie zmieniłem opcję. Nie pamiętam dokładnej nazwy ale chyba brzmiało to wake on USB. Było disabled więc tylko dla zasady zmieniłem na enabled... Oczywiście też nie pomogło. Nie mam w BIOSie opcji wake on LAN. Miałem zainstalowane dwa systemy. Windows 7 i XP. podejrzewając XPka wywaliłem go razem z całą partycją... Ale to też nie pomogło. Ustawiałem hasło w BIOSie o które komp prosił podczas uruchamiania ale nadal sam się włączał i zatrzymywał na pytaniu o hasło (co rozładowywało baterię do 0%...). Mój laptop to Dell Studio, system operacyjny Windows 7 64 bitowy. Moje pytanie to jak sprawdzić co spowodowało wybudzenie. Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Sprawdz czy nie masz zaplanowanych aktualizacji lub jakiegos skanowania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NETmaxima Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2011 (edytowane) Sprawdz czy nie masz zaplanowanych aktualizacji lub jakiegos skanowania. Sądzę, że kolega nie ma nic zaplanowane. Mam dokładnie ten sam problem i również czekam na Waszą pomoc. Ustawiłem już wszystkie możliwe inspekcje i jedyne, co pojawia się w momencie wybudzenia to zmiana czasu systemowego. Przyczyna tkwi nie w zaplanowanych zdarzeniach ale gdzieś indziej. Jakie logi o tym informują? Załączam dwa możliwe zdarzenia z tego momentu. Może ktoś coś podpowie. DELL Vostro 1015, Windows 7 Prof. SP1- 32 bity Zdarzenia.zip Edytowane 24 Sierpnia 2011 przez NETmaxima Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Sprawdź w biosie, czy nie masz włączonych funkcji WAKE ON... Wysłano z HTC Desire z użyciem Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...