Skocz do zawartości
kenfollet

Komputer sam budzi się z hibernacji

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Od pewnego czasu komputer sam budzi się ze stanu hibernacji.

Na początek zostawiłem komputer z wpiętą baterią ale do niczego nie podpięty (wolny od zasilacza, myszki, drukarek itp.). Komputer po kilku godzinach sam się obudził.

W BIOSie zmieniłem opcję. Nie pamiętam dokładnej nazwy ale chyba brzmiało to wake on USB. Było disabled więc tylko dla zasady zmieniłem na enabled... Oczywiście też nie pomogło. Nie mam w BIOSie opcji wake on LAN.

Miałem zainstalowane dwa systemy. Windows 7 i XP. podejrzewając XPka wywaliłem go razem z całą partycją... Ale to też nie pomogło.

Ustawiałem hasło w BIOSie o które komp prosił podczas uruchamiania ale nadal sam się włączał i zatrzymywał na pytaniu o hasło (co rozładowywało baterię do 0%...).

Mój laptop to Dell Studio, system operacyjny Windows 7 64 bitowy.

Moje pytanie to jak sprawdzić co spowodowało wybudzenie.

Z góry dziękuję za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 29.04.2011 o 11:00, Kolobos napisał(a):

Sprawdz czy nie masz zaplanowanych aktualizacji lub jakiegos skanowania.

Sądzę, że kolega nie ma nic zaplanowane. Mam dokładnie ten sam problem i również czekam na Waszą pomoc. Ustawiłem już wszystkie możliwe inspekcje i jedyne, co pojawia się w momencie wybudzenia to zmiana czasu systemowego. Przyczyna tkwi nie w zaplanowanych zdarzeniach ale gdzieś indziej. Jakie logi o tym informują?

Załączam dwa możliwe zdarzenia z tego momentu. Może ktoś coś podpowie.

DELL Vostro 1015, Windows 7 Prof. SP1- 32 bity

Zdarzenia.zipPobieranie informacji ...

Edytowane przez NETmaxima

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi