zeuseta Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 Witam wszytkich!To moj pierwszy temat wiec mam nadzieje ze dobrze go umiescilem. Kupilem plytke ASUSA A7N8X (tak jak w opisie). Po kreceniu (tak jak w opisie) uzyskalem wynik w 3dmarku 2001 - 7665 3dmarkow!!! Czy to duzo? Czy ktos wyciagnal wiecej? (odrazu mowie ze porcka wyrzej nie wykrece gdyz lece na BOXowym chlodzeniu) Uzywam sterownikow wersja 6.12.10.4230. Czy ktos na innych wyciagnal wiecej? Wpisujta sie :D! (niemam ftpa wiec zdjecia niemoge zamiescic,chetnym oge wyslac mailem) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikyo Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 Wynik jest ok, jedyne co mnie zastanawia, to jak mozna tyle wyciagnac na BOXOWYM COOLERKU ??? 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 heheh to ja cie jeszce bardziej zaskocze na samym radiatorze i karcie od palita takie cos jak w podpisie :P :P pozdr :P :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nadi Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 hehe a ja nawet bez radiatora to co w podpisie LOL co za ludzie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeuseta Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 Serio! LEce na boxowym. Na 12*166 chodzi przy vcore 1,6V i w spoczynku mam 47 stopni. W stresie przy ostatnich upalach dochodzilo do 58 ale teraz nie przekracza 55. GLGL EDIT: Podkrecilem jadro karty tak jak Storm, na 350 i teraz wyciagam 7839 3dmarkow. THX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikyo Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 @ zeuseta Zanim za robienie sobie jaj nagrabisz wiecej worgow, to napisz jakie masz PRAWDZIWE chlodzenie, taktowanie itp. Jezeli bardzo sie upierasz przy swoim, to daj zdjecia coolera, wcpuid, speedfana itp. Aha i najwazniejsze. Sprawdz temperature "organoleptycznie" lub jakims elektronicznym termometrem, bo pewnie masz z 60-70 *C, tylko nic o tym nie wiesz. W przypadku nie okazania dowodow, ew. odszczekania bujd grozi Ci wieczna hanba na forum!!! :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QBorg Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 @ zeuseta Zanim za robienie sobie jaj nagrabisz wiecej worgow, to napisz jakie masz PRAWDZIWE chlodzenie, taktowanie itp. Jezeli bardzo sie upierasz przy swoim, to daj zdjecia coolera, wcpuid, speedfana itp. Aha i najwazniejsze. Sprawdz temperature "organoleptycznie" lub jakims elektronicznym termometrem, bo pewnie masz z 60-70 *C, tylko nic o tym nie wiesz. W przypadku nie okazania dowodow, ew. odszczekania bujd grozi Ci wieczna hanba na forum!!! :wink: Nie wrzucaj na niego, nie masz takigo proca to siedz cicho. Te wyniki sa mozliwe, przy Vcore 1.6v. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikyo Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 OK, oto moja odpowiedz: Jezeli bardzo sie upierasz przy swoim, to daj zdjecia coolera, wcpuid, speedfana itp. Aha i najwazniejsze. Sprawdz temperature "organoleptycznie" lub jakims elektronicznym termometremTu widac prosbe o podanie dowodow. Przeszkadzaja Ci dowody? W przypadku nie okazania dowodow, ew. odszczekania bujd grozi Ci wieczna hanba na forum!!! :wink:Polecam zapoznanie sie ze znaczeniem tego: :wink: Powinienes wtedy zrozumiec. nie masz takigo procaTo, ze nie mam takiego proca w swoim kompie, nie zmienia faktu, ze umiem czytac i sluchac co 'posiadacze' mowia. Na takiej wlasnie podstawie jestem sceptyczny. Jak widzisz QBorg nie wrzucam na nikogo i nie zamierzam siedziec cicho. Sorry - no bonus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeuseta Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 Jesli nie wierzysz to podaj maila.Wysle ci wszystkie screeny. Co od temperatury to nie upieram sie ze moze byc zle pokazywana. Uzywam programu pcProbe zamieszczonego na plytce od plyty ASUSA. Ps.Widze ze jestes z lodzi wiec jesli nadal bys nie wierzyl to mozemy sie umowic i wpadniesz do mnie i zlookasz jak chodzi przy jakich ustawieniach i w jakiej temp. EDIT: Aha i sproboj wyciagnac tyle w 3dmarku na slabszym antku :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikyo Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 Co do maila, to chetnie, adres znajdziesz na dole kazdego mojego posta. Co wyciagniecia w 3dmarku na slabszym antku, to jest to jak najbardziej mozliwe. Tu waskim gardlem jet MX440 i proc moze byc wolniejszy (nie za duzo :lol: ) dajac podobne wyniki. Jezeli udalo Ci sie wykrecic takie wyniki, to tylko sie cieszyc. Juz nic nie mowie i czekam na screeny. EOT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeuseta Opublikowano 9 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2003 Udalo mi sie wyciagnac 8122 3dmarkow zmieniajac szyne na 200 Mhz mnoznik 11. Nareszcie mam ftpa. Zainteresowanych screenami zapraszam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziboss Opublikowano 9 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2003 a gdzie temperaturka ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeuseta Opublikowano 9 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2003 Oj czepiacie sie szczegolow :P. Oto screen ale od razu mowie ze nie jest on wiernym odzwierciedleniem temp. procka. Niewiem czemu ale ASUS A7N8X (moze akurat moja wersja "2.0")NIE MA diody termicznej wystajacej z srodka soceta. Nie znam sie na tym ale na chlopski rozum jak miernik nie przylega do zrodla to racze nie oddaj zbyt bliskiej temp.Oto temp w spoczynku! Jak bede w cos gral to zrobie screena z temp. w stresie. PZDR for all! EDIT: Aha zmienilem vcore na 1,65 (na screenie jest pokazany vcore bardziej dokladnie, jak widac troszke ustawienia sie nieimaja do rzeczywistosci) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeuseta Opublikowano 9 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2003 Tak woglu to temat rozpoczalem po to by dowiedziec sie kto na jakich detonatorach ile wyciagnal i czy moje 42.30 ciagna maxa. Prosze o wpisy w tej sprawie! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeuseta Opublikowano 9 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2003 Tak woglu to temat rozpoczalem po to by dowiedziec sie kto na jakich detonatorach ile wyciagnal i czy moje 42.30 ciagna maxa. Prosze o wpisy w tej sprawie! ps1.(bez krecenia grafy w granicach 7300dmark) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeuseta Opublikowano 9 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2003 http://service.futuremark.com/compare?2k1=6607648 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 Ja u siebie na wykręconej karcie jak w podpisie i procku puszczonym na 12.5x166MHz miałem 8006pkt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 Wynik jak najbardziej wysoki patrzac na ta karte. Jedynie ta karta moze sie spisywac w programach dx7.0 jakim jest 3dmark2k1. A co do procka to nie rozumiem dlaczego loodzie nie wierza. Nawet jezeli zeuseta robilby nas w konia to i tak loodziska otrzymywali lepsze wyniki na AC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoiYa Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 Witam! Na Winfascie MX440 @310/530 miałem 8471 pkt (tak jak na screenie). Sterowniki to detki 43.45. Fakt że może procek miał na to jakiś wpływ (ale nie wydaje mi się żeby aż tak duży). Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 Witam wszytkich!To moj pierwszy temat wiec mam nadzieje ze dobrze go umiescilem. Kupilem plytke ASUSA A7N8X (tak jak w opisie). Po kreceniu (tak jak w opisie) uzyskalem wynik w 3dmarku 2001 - 7665 3dmarkow!!! Czy to duzo? Czy ktos wyciagnal wiecej? (odrazu mowie ze porcka wyrzej nie wykrece gdyz lece na BOXowym chlodzeniu) Uzywam sterownikow wersja 6.12.10.4230. Czy ktos na innych wyciagnal wiecej? Wpisujta sie :D! (niemam ftpa wiec zdjecia niemoge zamiescic,chetnym oge wyslac mailem) niestety gf 4 MX ma to do siebie ze jest tani i ma mala wydajnosc :) na gf 3 ti200 albo radku 8500 bys mial spokojnie ponad 10k pkt :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat_zab Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 nieżle jak na MX440 .................. nawet bardzo niezle 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 ładnie ladnie z tych mx byly by "karty" jakby dx8 obsugiwaly nv spalila biznes Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snoo Opublikowano 18 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2003 Uzywam sterownikow wersja 6.12.10.4230. Czy ktos na innych wyciagnal wiecej? Wpisujta sie U mnie najlepiej wypadaja 41.04 roznica 200pkt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZTANGIEL Opublikowano 19 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2003 :twisted: mam inna karte ale najlepiej wypadają stery 41.04 :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UfoK Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 Na swoim mx mam wynik tak jak w linku z podpisu. Czyli 5693 pkt. Karta się całkiem fajnie kręci bo 350/680, a i tak to pewnie nie jest max bo poprostu w programiku do podkręcania "zamknąłem budzik". Jak będe miał troszke więcej czasu to będe się dalej bawił w podkręcanie. Niestety, aby uzyskać wyższy wynik przydałby się lepszy procek bo na moim duronku to ja moge pomażyć o jakimś przyzwoitym wyniku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liquid Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 Ja właśnie przetestowałem i wyszło mi 3958 :wink: ale POWER Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEFENCE Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 Ja mam tyle i to jest cala gola prawda 4632=3dMarkow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UfoK Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 Na swoim mx mam wynik tak jak w linku z podpisu. Czyli 5693 pkt. Karta się całkiem fajnie kręci bo 350/680, a i tak to pewnie nie jest max bo poprostu w programiku do podkręcania "zamknąłem budzik". Jak będe miał troszke więcej czasu to będe się dalej bawił w podkręcanie. Niestety, aby uzyskać wyższy wynik przydałby się lepszy procek bo na moim duronku to ja moge pomażyć o jakimś przyzwoitym wyniku.Mały update po podkręceniu karty na 375/700 wynik 5898. Kurde przydałby się lepszy proc, bo ten dureń wyraźnie blokuje karte. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 Tak woglu to temat rozpoczalem po to by dowiedziec sie kto na jakich detonatorach ile wyciagnal i czy moje 42.30 ciagna maxa. Prosze o wpisy w tej sprawie! ps1.(bez krecenia grafy w granicach 7300dmark) ej mnie ciekawi jedno ja mam taka samą płyte jak ty i nie moge na nie ustawić stabilnie magistrali 195 bo mi sie krzaczy albo restartuje weś podaj rev płyty i wersje biosu. A propo sterowników to lepiej chyba chodzi na 41.03 przy najmniej ja takich uzywam a ten wynik to na gorszych ustawieniach był (żebys nie myslał ze tte stery tak słabo cisnoł) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandit Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 heheh to ja cie jeszce bardziej zaskocze na samym radiatorze i karcie od palita takie cos jak w podpisie :P :P Storm nie przesadzaj bo pomyslimy że debil jesteś!!! pozdr :P :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...