Skocz do zawartości
Napiecie

Windows xp na USB

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, zedytowałem sobie instalke win xp sp1 tym poradnikiem:

Ngine.de - How to install and run a FULL Windows XP from a USB drive (mogę podać link? to chyba nie jest konkurencja ^^),

system bez problemów zainstalował się na dysku 2.5" WD zewnętrznym, doinstalowałem sp 3.

Wszystko ładnie śmiga. Jednak mam duży problem: zainstalowałem to wszystko na starym komputerze i mam tu tylko 1gb ramu co oznacza ze uruchomię kilka programów + przeglądarka i error "out of virtual memory" i programy się wysypują. Jest to spowodowane tym:

"10) Install Windows XP from the CD

[...]

Upon completion of the install, the system will complain once on the first bootup that the pagefile does not exist. You can ignore this for now, as Windows will work fine without it. People are looking at fixing this issue, but its not critical for now."

Za chiny system nie możne sobie stworzyć tej pamięci wirtualnej... możne ktoś by mi mógł pomoc jak zmusić Windowsa żeby stworzył sobie ten pagefile?

Ps próbowałem ustawiać mu rożne rozmiary, na rożnych partycjach ale kupa ;/

Edytowane przez Napiecie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi