Skocz do zawartości
Gość G.r.a.h.a.m.o.w.ski

Samsung I9100 Galaxy S II

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 10.07.2011 o 21:02, Ludovic napisał(a):

Normalne. Każdy telefon z androidem zużywa zawsze coś na system i aplikacje działające w tle, typu smsy itp.

Zapomniales ze sporo idzie na uklad graficzny.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie mam problem. Podłączam słuchawki do SGS2 i włączam radio a tam napis "nie podłączono słuchawek"... w jaki sposób je podłączyć ? mocno dopychać do końca bo nie wiem... Mam nadzieje ze tel nie jest zepsuty od startu. Też tak mieliście jak podłączyliście słuchawki ? Moze mam coś w ustawieniach. Tel sie całkowicie rozładował i teraz się łąduje ;). Poza tym jak podłączam słuchawki ciu jakby wystają poza wejscie (tak jakies 2mm) też tak macie ? Pchać mocno do środka az zaskoczą ? czy łatwo Wam wchodzą słuchawki port ?

Edytowane przez yuucOm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 10.07.2011 o 19:56, yuucOm napisał(a):

Mam pytanie (dotyczy chyba każdego telefonu na touch wiz): jak wybieram przycisk telefon mam raporty i takie tam ale nie mam już zwykłej klawiatury numerycznej takiej aby wpisać dowolny numer telefonu i go wybrać. poza tym jak sprawdzić stan konta na przykład sieci play (zazwyczaj sprawdzało to się specjalnym kodem #101 ale jak mam wpisać kod jak nie ma klawiatury numerycznej tylko są raporty i tego typu rzeczy.

Jeżeli jeszcze do tego nie doszedłeś, to pod belką z zegarem są odpowiedznie kontrolki, tam wybierasz klawiaturę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak to wiem. Ok słuchawki juz obczaiłem. Trza było moceniej włożyć ;). Wam pokazuje się jakaś ikona jak włożycie słuchawki ? A i jak wyłączyć playera z tego menu rozsuwanego z góry (gdzie jest opcja włączenia wifi gps i takie tam) ? Jak włacze playera jedyny sposób na jego zabicie to killowanie go przez menagera zadan.

Edytowane przez yuucOm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 12.07.2011 o 20:02, yuucOm napisał(a):

tak to wiem. Ok słuchawki juz obczaiłem. Trza było moceniej włożyć ;). Wam pokazuje się jakaś ikona jak włożycie słuchawki ? A i jak wyłączyć playera z tego menu rozsuwanego z góry (gdzie jest opcja włączenia wifi gps i takie tam) ? Jak włacze playera jedyny sposób na jego zabicie to killowanie go przez menagera zadan.

W andku nie ma co killowac programow/aplikacji. W razie braku pamieci system sam je ubija. A zabawy taskkillerami moga tylko zwiekszyc uzycie baterii (system czesto zamkniete aplikacje na nowo musi otworzyc).

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za info ;). Jak ustawić aby w przeglądarce jasność ekranu była bardzo małą ? Ustawiłem sobie jasność ekranu na prawie zero ale w prezglądarce wraca do większej jasności.

Pytanie 2 - ile Wam tel trzyma na baterii ? MI w sumie krótko. Naładowałem go wczoraj koło 21 - i rozłączyłem. Korzystałem z wifi netu itp oraz gry i tel padł całkowicie koło 15. Imo to trochę za mało ;). A rano go trochę podładowałem.

Edytowane przez yuucOm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też wam zmienia jasność ekranu w przeglądarce na większa niż macie nastawioną w telefonie ? Mam sztywno nastawioną małą jasność ale jak wejdę w przeglądarkę jasnosc się zwiększa (a mam wyłączone automatyczne dostosowywanie jasności)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podłącz telefon do komputera i odpal KIES. Sprawdź czy jest nowa wersja oprogramowania. Fabrycznie miałem KE4 i zaktualizowałem do KF2. Bateria trzyma trochę lepiej.

Ja mam automatyczne dostosowanie jasności i czasem mi się zmienia ale nie jest to męczące

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 13.07.2011 o 12:00, yuucOm napisał(a):

Też wam zmienia jasność ekranu w przeglądarce na większa niż macie nastawioną w telefonie ? Mam sztywno nastawioną małą jasność ale jak wejdę w przeglądarkę jasnosc się zwiększa (a mam wyłączone automatyczne dostosowywanie jasności)

Przeglądarka ma osobne ustawienie jasności.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 13.07.2011 o 16:07, Masaj007 napisał(a):

Podłącz telefon do komputera i odpal KIES. Sprawdź czy jest nowa wersja oprogramowania. Fabrycznie miałem KE4 i zaktualizowałem do KF2. Bateria trzyma trochę lepiej.

Ja mam automatyczne dostosowanie jasności i czasem mi się zmienia ale nie jest to męczące

Mi też to nie przeszkadza automat jasność tylko mi chodzi o zużycie baterii. Tak btw co to jest ke4 i kf2 ? Pytania no oba ale google mało mówi ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

1 dzień powinna trzymać standardowo.

Nie prawda. Chyba, że wyjaśnisz co to według Ciebie znaczy "standardowo" ?

Cytat

A zabawy taskkillerami moga tylko zwiekszyc uzycie baterii (system czesto zamkniete aplikacje na nowo musi otworzyc).

Jak ktoś posługuje się nim umiejętnie to na pewno nie...

Co do baterii - należy się przyzwyczaić, że smartphone'y najnowszej generacji przy "normalnym" użytkowaniu trzymają około. 12 godzin. Wieczorem podpinacie, a rano odpinacie od ładowarki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mozesz zdefiniowac normalnego uzytkowania bo kazdy ma inne potrzeby i moze uzytkowac telefon inaczej. Moj pierwszy Galaxy S wytrzymuje nawet 6-7 dni na jednym ladowaniu i dla mnie to jest normalne uzytkowanie (synchronizacja, poczta, czasem pare rozmow, smsow, endomondo + gps jak pogoda pozwalaja na jazde rowerem i tryb offline miedzy polnoca o 8 rano) a jednoczesnie mam swiadomosc, ze sa tacy, ktory zuzyja baterie w ciagu doby jesli wisza non-stop na telefonie, buszuja w internecie z podswietlonym ekranem czy zabawiaja sie grami na Androida przez wiekszosc czasu. Z S2 bedzie podobnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie przed updatem (caly czas jestem na ke4) zazwyczaj tej trzyma około 15h, czasami krócej jak więcej z neta korzystam. Przy średnim korzystaniu ze 24h wytrzyma.ja jednak bym chciał że przy max obciążeniu tel wytrzymywal ok 18h. Wtedy można było by mówić o pelnej mobilności ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też znalazłem ale chciałem opinie tego forum konkretnie i co wtedy zrobić ? ale mniejsza z tym. Zainstalowałem kg5 i liczę na poprawę czasu baterii bo 8h przy ciężkim używaniu mało mobilne. Chyba się bez nowych ogniw nie obejdzie.

W gps status po ilu sec połączą się wam z satelitami ? U mnie satelity znajduje momentalnie ale łączy się z nimi czasami 2 min.

Edytowane przez yuucOm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj przyszedł mój Samsung i w związku z tym mam pytanie. Mam problem z podłączeniem telefonu do PC za pomocą Kies'a. Pobrałem najnowszą wersję ze strony Samsunga. Po zainstalowaniu oprogramowania podłączyłem telefon do PC i tyle. Połączyć się nie chce. Widzę że Windows próbuje wyszukać sterowniki dla "zewnętrznego urządzenia BT" jednak wszystkie próby kończą się błędem.

-----

Ok, teraz pojawia się nowy komunikat: "nie można połączyć się z urządzeniem GT-I9100. nie można pobrac informacji o urządzeniu".

Edytowane przez BLANTMEN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 10.08.2011 o 16:52, Maciem napisał(a):

A w telefonie wybrales aby laczyl sie zapomoca kiesa czy czego kolwiek innego ?

W telefonie nic nie wybierałem. Podłączyłem go via USB.

W dniu 10.08.2011 o 17:29, bodzio.k napisał(a):

W Kiesie w Narzędziach "zainstaluj sterownik" -

Zainstalowałem sterowniki z Kies'a jednak właśnie po ich instalacji zaczynają pojawiać się jakieś urządzenia bt których nie potrafi zidentyfikować/zainstalować sterowników.

#######

Trochę pokombinowałem i oto co udało mi się zrobić:

1. usunąłem zewnętrznego bluetootha z PC (gwizdek + sterowniki)

2. zainstalowałem najnowszą wersję Kies'a

3. zainstalowałem sterowniki z Kies'a

4. podłączyłem telefon bez włączonej funkcji debugowania usb -> zainstalował się poprawnie

5. odłączyłem telefon i podłączyłem go na nowo, z włączoną funkcją debugowania -> zainstalowały się kolejne sterowniki

Niestety, dalej otrzymuję komunikat, że nie można pobrać informacji o urządzeniu.

#######

Ok. Wreszcie sobie poradziłem. Pogrzebałem na innych forach i postąpiłem zgodnie z poniższym (może się komuś przyda):

1. instalacja Kies

2. restart PC

3. usunięcie procesów Kies'a

4. odpalenie Kies'a i instalacja sterowników

5. restart PC

6. usunięcie procesów Kies'a

7. podłączenie telefonu w trybie debugowania (zainstalowały się kolejne sterowniki)

8. restart PC

9. usunięcie procesów Kies'a

10. podłączenie telefonu w trybie normalnym (zainstalowały się kolejne sterowniki)

11. restart PC

12. usunięcie procesów Kies'a

13. podłączenie telefonu w trybie normalnym

14. odpalenie Kies'a

15. DZIAŁA

Co najciekawsze, telefonu nie wykrywa jeżeli odpalę najpierw Kies'a a potem go podłączę...

Edytowane przez BLANTMEN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po dlugich namyslal w koncu kupilem SGS2 , moj stary SGS jeszcze 11 miesiecy w kontrakcie powedrowal do mojej drugiej polowki ;)

Zakup online w Play.com UK malego ''szoku'' doznalem jak zobaczylem ze w pudelku byla instrukcja tylko w jezyku Polskim pierwsze uruchomienie phona i dalej jezyk Polski

troche to dziwne jak na telefon kupiony w UK ? nieprawdaz

Android version 2.3.3

Baseband version I9100 XXKF2

Kernel 2.6.35.7-19100XXKF2-CL253.........

Pierwsze pytanie czy warto robic jakikolwiek updejt softu ,

drugie pytanie jak zmienic ten jaskrawy screen ukazujacy sie po wlaczeniu phona ( ten ktory trzeba przesunac zeby zaczac uzywac koma ) ?

update : Settings > Display > Screen Display > Lock Screen > :)

Czyzby temat zamarl ?

Co myslicie o screen protectorach , czy jest sens je stosowac ? ''udalo'' sie juz komus zarysowac szklo w SGS2 ???

Edytowane przez Mario2k
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja spotkalem sie juz z informacja ze komus na wyswietlaczu pojawily sie mikroryski mimo ze nie nosil w kieszeni nic poza tel.

Pisales ze zmieniles sgs na sgs2. Spora roznica miedzy tymi tel. w dzialaniu? Po za tym jak jest z tulnia klapka bo ktos mi pisal ze gorsza noz w sgs.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie sgs ma podobna klapke i dla mnie nie jest to wada - przynajmniej do czasu jak dobrze sie trzyma tel. Przydaloby sie jeszcze jakies info porownawcze wydajnosc, ogolne dzialanie i beterie, bo z nia podobno cienko :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Quave

Porownujac do SGS1 jest oczywiscie szybciej ale cudow sie nie spodziewaj :/ jak dla mnei SGS2 powinien miec numerek 1.5 ;)

Bateria przy porownywalnym uzytkowaniu trzyma podobnie znaczy sie krotko , dalej musze phona co dzien ladowac . :/

Zalozylem juz screen protector i troche zaluje bo czulosc ekranu na dotyk spadla dosc znacznie ,moze jakis kulawy screen protector ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi