mario1120 Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Witam miejsce gdzie mi spasował mój problem to ten dział jeśli źle to proszę o przeniesienie tematu a nie wywalanie go. -płyta główna gigabyte ga-ma69vm-s2 -Windows 7 x64 bity bios najnowszy wiec tak wszystko działało mam na płycie dwie magistrale pci na 1 mam karte telewizyjną na 2giej kartę sieciową pierwsza magistrala nie działa bo jak zamienię miejscami karty to telewizyjna działa , sieciówka nie , a menadzer urządzeń sterowniki znajduje od razu sam automatycznie , w biosie magistrale są na auto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enzovelionn Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2011 @ mario1120 Podaj trochę więcej informacji, w jakich okolicznościach slot PCI przestał działać, bardziej szczegółowa specyfikacja komputera (mam na myśli zasilacz) itd. Z tego co napisałeś, można wywnioskować, że płyta główna została uszkodzona, skoro karta telewizyjna oraz sieciowa działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armo Opublikowano 2 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2011 1. Otwórz budę i zobacz czy w niedziałającym slocie PCI nie masz jakiegoś ciała obcego, kurzu lub czy jakiś pin się nie wygiął/złamał. 2. Sprawdź płytę główną od drugiej strony czy nie masz jakiegoś zwarcia na tym slocie PCI lub nie ujawnił się tzw. zimny lut. 3. Sprawdź w menedżerze urządzeń czy nie ma jakiś konfliktów, ewentualnie przeinstaluj sterowniki płyty głównej/chipsetu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...