wet17 Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Witam jest to moje pierwsze WC i pierwszy tak rozbudowany projekt. Bloki będą projektowane, robione przeze mnie na maszynach cnc. Niebawem wrzucę pierwsze zdjęcia z fazy projektowania. Praktycznie każda część będzie robiona od podstaw: -obudowa -bloki wodne -rezerwuar -pojemnik na pompkę (atman 306 zalana) i pewnie wiele innych :) Zachęcam do śledzenia tematu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Super? i poco ten temat? Jak byś coś miał to rozumiem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wet17 Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2011 (edytowane) I mam tak jak napisałem zdjęcia projektów będą wkrótce... Tak więc wstępny projekt obudowy i podzespołów pompka razem z opakowaniem ;) rezerwuar jeszcze koło obudowy :P Edytowane 30 Kwietnia 2011 przez wet17 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc_max Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Na pierwszy rzut oka stwierdziłem, że chłodnica umieszczona będzie całkiem nieszczęśliwie- ale ten czarny sześcian to przecież grafa! Chłodnica- gdzie jest chłodnica? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wet17 Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2011 (edytowane) Chłodnicy jeszcze nie ma ale będzie na dole w piwnicy przed zasilaczem :) na dwa wentylatory 14cm przed nią i dwa za ale to jeszcze może się zmieni:P na pewno panel przedni będzie inny już nad nim pracuje. tak to na górze grafika może dokładnie jej nie narysowałem ale mniej więcej wiadomo jak będzie siedzieć Edytowane 2 Maja 2011 przez wet17 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wet17 Opublikowano 4 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2011 (edytowane) Praca z projektami posuneła się do przodu Panel przedni będzie frezowany z MDF-u i prawdopodobnie będzie w kolorze grafitowym. Docelowy wygląd Rezerwuar prawdopodobnie będzie klejony z plexi. Musze się jeszcze dowiedzieć czym kleić :) Edytowane 4 Maja 2011 przez wet17 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V0lod1a Opublikowano 11 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2011 Do klejenia pleksi polecam Ci ACRYFIX 192 jednoskładnikowy klej polimeryzacyjny, przeźroczysty, prawie bezbarwny. Jako ciekawostkę powiem, że schnie przy świetle dziennym w tempie ok 20min, a w świetle pokojowym nawet 3h. Do uszczelnienia mogę polecić Cosmofen CA12 /uszczelnia połączenia kątowe/ Całości nie powinna przekroczyć 50zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wet17 Opublikowano 16 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2011 Dzięki za podpowiedz w najbliższym czasie zamierzam je pociąć i pokleić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...