fiend Opublikowano 1 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2011 Mam obecnie Athlona 250 i nie jest on wystarczający do bardziej wymagających tytułów. Reszta sprzętu bez zarzutu, żeby nie było, że niby karta słaba (6850). Mam ok. 300zł na procka do wydania i stanąłem przed dwoma opcjami: 1. Kupić nowego Phenny'ego 555- niby nowsza rewizja c3 i czytałem, że spora ich część na x4 odblokowuje się bez problemu. 2. Szukać okazji na używanego, pewnego unlocka x2/x3 na x4- zdarzały się ostatnio za śmieszne pieniądze (260-300zł), a ja rzecz jasna nie miałem wtedy na to pieniędzy. Dotychczasowa płyta to 870-g45, sprzedałem ją już razem z prockiem i dlatego nie chciałbym przekroczyć zbyt mocno tych 300zł. Może któryś z użytkowników ma na sprzedaż unlocka za sensowną cenę? O płytę też nie ma co się martwić, Crosshair III za śmieszne pieniądze już jest w drodze. Czekam na wasze opinie i propozycje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo1 Opublikowano 1 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2011 (edytowane) Polecam Ci althlon II 640 (x4)C3 ,sam mam i jestem zadowolony @3.65 i wszystko na 1920x1200 śmiga Edytowane 1 Maja 2011 przez przemo1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 1 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2011 Najlepiej szukaj na allegro jakiegoś procka co da się odblokować do phII , bedziesz pewien a tak bys mógł zostać z 2 rdzeniami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo1 Opublikowano 1 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2011 Najlepiej szukaj na allegro jakiegoś procka co da się odblokować do phII , bedziesz pewien a tak bys mógł zostać z 2 rdzeniami. A tu masz link x3 : AMD Phenom II x2 550 socket AM3 7MB cache/ x3 (1589116355) - Aukcje internetowe Allegro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fiend Opublikowano 1 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2011 Athlon to jednak trochę dla mnie za mało :\ Właśnie chyba poczekam na jakąś okazję na Allegro. Jak na razie wypatrzyłem phenoma x4 965 w ciekawej cenie, ale nie wiem jak to się do wtorku potoczy (od 300zł, kt 490) no i mam nadzieję, że nikogo ten procek nie zainteresuje :D x3 widziałem, ale tak sobie ustaliłem, że tylko pełnoprawnego quada wezmę. Jeszcze ździebko inne pytanie, czy athlon x3 435 z unlockiem może mieć też dodatkowo cache l3, czy nie? Zależy to bodajże od rdzenia (Callisto/Deneb)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo1 Opublikowano 2 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2011 W Agito masz PII 955 za 415 zl nowy!!! Procesor AMD Phenom II x4 955 AM3 Black Edition BOX - Procesory - Sklep internetowy Agito.pl Do grafiki hd 6850 nawet AII x4 640 Ci wystarczy (zawsze jest OC jbc )to tylko moje zdanie nie namawiam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fiend Opublikowano 2 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2011 Wiem, że athlon mi wystarczy, ale w grach nie obsługujących jeszcze 4 rdzeni będzie sporo wolniejszy niż nawet phenom x2. Wkurzyłem się, bo tego 965 podbili do 390zł... Za 415 można właśnie mieć tego 955, ale to dla mnie za dużo. Kupiłem w końcu zniecierpliwiony Phenoma 555 no i zobaczymy, czy się odblokuje. Jak nie to i tak pewnie w wakacje albo pod koniec przesiadka na sandy albo bulldozera. A jak się odblokuje to będę chol@$nie się cieszył :D Dzięki wszystkim za opinie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo1 Opublikowano 3 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2011 (edytowane) Powiedz czy się odblokował,gry nie obsługujące 4 jaj =stare gry gdzie 2 jaja wystarczą Edytowane 3 Maja 2011 przez przemo1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fiend Opublikowano 7 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2011 Phenom 555 odblokował się bez problemu na moim Crosshair'ze III na 4 rdzenie, podkręciłem z ciekawości na 3.7GHz- chodził stabilnie, ale temperatura na boxie dobiła 65C w occt. Zbiję na standardowe zegary i zmniejszę trochę napięcie. Różnica pomiędzy athlonem 250 a tym phenomem w gta 4 jest chora- co najmniej DWA razy więcej fps przy tych samych ustawieniach video. Karta 6850. No, jestem z procka zadowolony, chociaż nieźle się wkurzyłem, jak obniżyli ceny Phenoma 955 do 350zł. I tak 50zł oszczędzone. Dzięki wszystkim za opinie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...