Fallout Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 mam pytanie... tydzień temu kupiłem sobie Pentium 4 2.4B. Poprzednio mialem celerona 1.7 ale on nie byl zbyt dobry.... Obecnie moja plyta glowna to Gigabyte ga8sr533p mam 512 ramu i karte graficzn GF4 mx. Czy mozecie ocenic ten procesor, czy jest on DOBRY ??? czy byl to dobry krok?? (płyty głównej nie musiałem zmieniać) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 Jeżeli nie chciałeś zmieniać płyty głównej to zakup P4 zamiast Celerona jest "dobrym krokiem". Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_emak Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 Dobry krok ale to nie tedy droga. Zmien firme na AMD, a na pewno bedziesz mial wieksza frajde(np. overclocking). No i zmniejszysz koszty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 przeciez jesli nie musial (albo nie chcial) zmieniac mobo) to zmiana firmy nei wchodzi w gre - jak dla mnei dobrze zrobil - tylko czemu gf4 mx??? to nie jest dobry krok :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
??????? Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 przeciez jesli nie musial (albo nie chcial) zmieniac mobo) to zmiana firmy nei wchodzi w gre - jak dla mnei dobrze zrobil - tylko czemu gf4 mx??? to nie jest dobry krok :Djezeli niechciales zmieniac mobo to powiedzmy ze to byl dobry krok bo celeron to ..... ehhhh ;) . BTW fajnie to wyglada p4, 512mb ramu i gf4mx :D ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 BTW fajnie to wyglada p4, 512mb ramu i gf4mx :D ;) Jak w Super-hiper-mega markecie czy w Media-Markt :lol: :lol: pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom1234 Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 p4 rulez!!!!!!!!!!! w hipermarkecie to raczej 512 ramu nie maja co najwyzej 128 :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallout Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 no nie wszystkim sie przelewa....:) mam zamiar wlasnie zmienic tą karte graficzną tylko nie mam zbyt duzo kasy.. a jaką karte byscie polecali za małe pieniądze ??? no i zeby starczyła na dłuższy czas.. a tak wogole to ten P4 na długo mi starczy??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brachol Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 no nie wszystkim sie przelewa....:) mam zamiar wlasnie zmienic tą karte graficzną tylko nie mam zbyt duzo kasy.. a jaką karte byscie polecali za małe pieniądze ??? no i zeby starczyła na dłuższy czas.. a tak wogole to ten P4 na długo mi starczy???a ile chcesz przeznaczyc na grafe? zalezy do czego wykorzystujesz komputer. jak do gierek to przez jakis czas wystarczy, do innych rzeczy zreszta tez powinien. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mąki Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 gf3ti200 lub radek 9100 dobre za małe pieniądze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 z tych 2 powyzszych to zdecydowanie 9100 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 Radeon 9100, koniecznie :!: 128bit :!: Dużo jest topiców na jego temat - poczytaj trochę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 BTW fajnie to wyglada p4, 512mb ramu i gf4mx :D ;) Jak w Super-hiper-mega markecie czy w Media-Markt :lol: :lol: pozdro Ano :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 tanio i na dlugo to... musisz komus wylupac na dlugo .. hmm.. kilka lat.. jak jestes grzeczny to w zawiasach ;-) to tak zartem - troche sie to kluci 9100 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallout Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 czy ten 9100 byłby dobry???? http://www.sklep.gral.pl/podzespoly/index_...pis.php?id=2900 no i myslalem jeszcze nad baaardzo tanim jakims Ti 4200 no ale troche drogo .. jezeli juz to ten by styknol??? http://www.sklep.gral.pl/podzespoly/index_...pis.php?id=1861 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 wbrew pozorom krecone p4 obijaja dupe AMD-kom!!!! AMD dobre i tanie intel drozsze i jeszcze lepsze!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 czy ten 9100 byłby dobry???? http://www.sklep.gral.pl/podzespoly/index_...pis.php?id=2900 no i myslalem jeszcze nad baaardzo tanim jakims Ti 4200 no ale troche drogo .. jezeli juz to ten by styknol??? http://www.sklep.gral.pl/podzespoly/index_opis.php?id=1861 ten 9100 jest oki tylko ze troche za drogi - sapphire kupisz za 360zl - zaleta tego malenstwa jest to ze ma taktowanie ramu 240 (saphire 230) ale ciekwe na ile sie wykreci :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallout Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 hmm.. czyli nie oplaca sie tego kupowac mimo ze to hercules??:P no ok a z saphire to taki jest ok?? http://www.sklep.gral.pl/podzespoly/index_...pis.php?id=2555 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 hmm.. czyli nie oplaca sie tego kupowac mimo ze to hercules??:P no ok a z saphire to taki jest ok??http://www.sklep.gral.pl/podzespoly/index_opis.php?id=2555Tak Saphhire jest jak najbardziej OK ! Ale olej ten badziewiasty sklep jakim jest Gral, i idz do www.esc.pl on jest w Gdansku i bedziesz mial blizej, a w kieszeni zostanie Ci 10zł :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 wbrew pozorom krecone p4 obijaja <font color="#FF0000">[ciach!]</font> AMD-kom!!!! AMD dobre i tanie intel drozsze i jeszcze lepsze!!! Raz rozsadnie powiedziales :) Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dares Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 Też mam tego proca. Poszedł jak w podpisie, na więcej nie pozwala płyta główna... :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LEON2000 Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 no nie wszystkim sie przelewa....:) mam zamiar wlasnie zmienic tą karte graficzną tylko nie mam zbyt duzo kasy.. a jaką karte byscie polecali za małe pieniądze ??? no i zeby starczyła na dłuższy czas.. a tak wogole to ten P4 na długo mi starczy??? Proc starczy na długo jak go jeszcze bujniesz do 3ghz . Co do karty mało kasy różnie można rozumieć .W którymś z topików jest GF4 4200 za 500 zyli dość dobry zakup by był jeżeli cię stać to zamień karty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songoku Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 No jak bedziesz miał wiecej kasy no to kup Creativa (ti4200 oczywiście) .Ale Sapphire jak najbardziej ok ,no i fajnie sie kręci ,mój tak jak w podpisie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallout Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 właśnie moja płyta obsługuje max do 2.66 .... ale na razie 2.4 chyba styknie:P no juz go krecilem do 2.8 ale po pewnym czasie3 komp sam sie resetował:( no a co do karty graficznej to taki sapphire byłby wystarczający??? duzo gorszy jest od tego herculesa??? i czy az taka ogromna jest różnica miedzy r9100 a gf4ti4200 ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 właśnie moja płyta obsługuje max do 2.66 .... ale na razie 2.4 chyba styknie:P no juz go krecilem do 2.8 ale po pewnym czasie3 komp sam sie resetował:( no a co do karty graficznej to taki sapphire byłby wystarczający??? duzo gorszy jest od tego herculesa??? i czy az taka ogromna jest różnica miedzy r9100 a gf4ti4200 ???roznicy miedzu saphhire a hercem nei ma praktycznie zadnej :) za to roznica miedzy r9100 a GF4200 jest znaczna. Wiem bo ostatnio sie przesiadałem :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatboY Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 Tak przy okazji to kiedy wychodzi Presscot ? Bo mam na niego ochote :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallout Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 hehe co do tego nowego sklepu co mi podaliście to w gralu sapphire kosztuje 355 a w tym sklepie 315:):):) czy to oby na pewno ten sam??:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallout Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 a co byście powiedzieli na jeszcze 1 karte???? mianowicie Gainward GF3 TI 4200 GS ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 hehe co do tego nowego sklepu co mi podaliście to w gralu sapphire kosztuje 355 a w tym sklepie 315:):):) czy to oby na pewno ten sam??:)NIE :!: TO nie ta sama to 64bit'owa wersja = szit NIE KUPOWAĆ. Jeszcze wczoraj mieli w cenniku 128bit po 345zł, podejdz do nich to Ci zamówią na 100% :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallout Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 o kur.... :) co ja napisalem:) GF3 Ti200 :P:P:P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...