Skocz do zawartości
Fallout

Czy to dobry sprzęt????

Rekomendowane odpowiedzi

mam pytanie... tydzień temu kupiłem sobie Pentium 4 2.4B. Poprzednio mialem celerona 1.7 ale on nie byl zbyt dobry.... Obecnie moja plyta glowna to Gigabyte ga8sr533p mam 512 ramu i karte graficzn GF4 mx. Czy mozecie ocenic ten procesor, czy jest on DOBRY ??? czy byl to dobry krok?? (płyty głównej nie musiałem zmieniać)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przeciez jesli nie musial (albo nie chcial) zmieniac mobo) to zmiana firmy nei wchodzi w gre - jak dla mnei dobrze zrobil - tylko czemu gf4 mx??? to nie jest dobry krok :D

jezeli niechciales zmieniac mobo to powiedzmy ze to byl dobry krok bo celeron to ..... ehhhh ;) .

BTW fajnie to wyglada p4, 512mb ramu i gf4mx :D ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no nie wszystkim sie przelewa....:) mam zamiar wlasnie zmienic tą karte graficzną tylko nie mam zbyt duzo kasy.. a jaką karte byscie polecali za małe pieniądze ??? no i zeby starczyła na dłuższy czas.. a tak wogole to ten P4 na długo mi starczy???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no nie wszystkim sie przelewa....:) mam zamiar wlasnie zmienic tą karte graficzną tylko nie mam zbyt duzo kasy.. a jaką karte byscie polecali za małe pieniądze ??? no i zeby starczyła na dłuższy czas.. a tak wogole to ten P4 na długo mi starczy???

a ile chcesz przeznaczyc na grafe? zalezy do czego wykorzystujesz komputer. jak do gierek to przez jakis czas wystarczy, do innych rzeczy zreszta tez powinien.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy ten 9100 byłby dobry????  http://www.sklep.gral.pl/podzespoly/index_...pis.php?id=2900

no i myslalem jeszcze nad baaardzo tanim jakims Ti 4200 no ale troche drogo .. jezeli juz to ten by styknol??? http://www.sklep.gral.pl/podzespoly/index_opis.php?id=1861

ten 9100 jest oki tylko ze troche za drogi - sapphire kupisz za 360zl - zaleta tego malenstwa jest to ze ma taktowanie ramu 240 (saphire 230) ale ciekwe na ile sie wykreci :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm.. czyli nie oplaca sie tego kupowac mimo ze to hercules??:P no ok a z saphire to taki jest ok??http://www.sklep.gral.pl/podzespoly/index_opis.php?id=2555

Tak Saphhire jest jak najbardziej OK ! Ale olej ten badziewiasty sklep jakim jest Gral, i idz do www.esc.pl on jest w Gdansku i bedziesz mial blizej, a w kieszeni zostanie Ci 10zł :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proc starczy na długo jak go jeszcze bujniesz do 3ghz .

Co do karty mało kasy różnie można rozumieć .W którymś z topików jest GF4 4200 za 500 zyli dość dobry zakup by był jeżeli cię stać to zamień karty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

właśnie moja płyta obsługuje max do 2.66 .... ale na razie 2.4 chyba styknie:P no juz go krecilem do 2.8 ale po pewnym czasie3 komp sam sie resetował:( no a co do karty graficznej to taki sapphire byłby wystarczający??? duzo gorszy jest od tego herculesa??? i czy az taka ogromna jest różnica miedzy r9100 a gf4ti4200 ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

właśnie moja płyta obsługuje max do 2.66 .... ale na razie 2.4 chyba styknie:P no juz go krecilem do 2.8 ale po pewnym czasie3 komp sam sie resetował:( no a co do karty graficznej to taki sapphire byłby wystarczający??? duzo gorszy jest od tego herculesa??? i czy az taka ogromna jest różnica miedzy r9100 a gf4ti4200 ???

roznicy miedzu saphhire a hercem nei ma praktycznie zadnej :) za to roznica miedzy r9100 a GF4200 jest znaczna. Wiem bo ostatnio sie przesiadałem :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe co do tego nowego sklepu co mi podaliście to w gralu sapphire kosztuje 355 a w tym sklepie 315:):):) czy to oby na pewno ten sam??:)

NIE :!: TO nie ta sama to 64bit'owa wersja = szit NIE KUPOWAĆ. Jeszcze wczoraj mieli w cenniku 128bit po 345zł, podejdz do nich to Ci zamówią na 100% :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...