olo21 Posted May 2, 2011 Report post Posted May 2, 2011 (edited) Witam, ostatnio mam problem z moim starszym PC opartym o socket A i semprona 2600. Komputer nie uruchamia się. Uruchomi się jedynie wtedy gdy wybiorę "bezpieczne ustawienia" w BIOS'ie lub ręcznie obniżę nominalne taktowanie z ok. 1833MHz na ok. 1000 MHz. Procesor nie był przez ostatnie kilka lat podkręcany. Czy w związku z tym jest to problem dogorywającego procesora? Mam go już z 6-7 lat. Wymieniłem baterię na płycie głównej gdyż gubiły się ustawienia daty/czasu. Jakieś rady? Edited May 2, 2011 by olo21 Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
olo21 Posted May 4, 2011 Report post Posted May 4, 2011 Nikt nie wie? Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
ULLISSES Posted May 4, 2011 Report post Posted May 4, 2011 Jest jeszcze kwestia zasilacza, pamięci i przede wszystkim płyty głównej. Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
olo21 Posted May 6, 2011 Report post Posted May 6, 2011 (edited) Przełożyłem pamięci RAM do innych slotów właśnie i zaczęło działać. Thx :) Edited May 6, 2011 by olo21 Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...