Skocz do zawartości
FumFel_20

Moja buda - beta 1 :)

Rekomendowane odpowiedzi

Siema.

Początek mojego wielkiego projeku - FumFel Case :lol:

Sory ze duze zdjecia ale niechciało mi się pomniajszaż :)

http://republika.pl/fumfelkw18/moja%20buda...da/AAAA0001.JPG

Jak widać otwory na górze idą do poprawki ale niemam dremla :(

http://republika.pl/fumfelkw18/moja%20buda...da/AAAA0002.JPG

Zbiornik od matego 1.4l a w nim pompka MJ1000(niestety mimo tego że wisi na wężu a pod zbiorniczkiem są gąbki nie udało mi się jej całkowicie wyciszyć :(

http://republika.pl/fumfelkw18/moja%20buda...da/AAAA0003.JPG

Kupiłęm bude od Domana z tego forum jak widać po tylnej stupce poczta polska sux :evil:

http://republika.pl/fumfelkw18/moja%20buda...da/AAAA0004.JPG

Wiatraki 92x92, jeden sunon i jeden no name ida do wymiany bo sa głośne - kupuje 2 zalmany i też będą chodzic na 5V

http://republika.pl/fumfelkw18/moja%20buda...da/AAAA0005.JPG

Jeszcze czakem na kratki na góre i zastanawiam się jakie okno wstawić bo niemam pojecia :? .Jeszcze tam gdzie są zagiecia węża mam zamiar wstawic takie <span style="color:red;">[ciach!]</span>enka :

Dołączona grafika

I będzie spoko.Zastanawiam sieczy jej nie pomalować ale też niewiem na jaki kolor :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak wyczytalisćie to jest dopiero początek.Wcześna beta nie dorobiona :) .Moim głównym założeniem miało być WC w obudowie.

Porażka...

możesz rozwinać swoja myśl?

Co do wyciszenia pompki to podłóż po zbiornik grubszą (ok 2cm) i twardszą gabkę (ale nie za twardą) i będzi niesłyszalna

Dzieki sprubuje :)

nawet spoko a co do głośności wiatraków to dałeś jakieś gumowe pogkładki??

Nie ale nawed w ręku jak trzymam taki wiatrak puszczony na 5V to jest w maire głosny

Dobrze przemyslane, tyle ze nie lepiej bu bylo podniesc chlodnice troche wyzej? Tak zeby prawie dotykala do wentylatorów.

Stosowałem siedo instrukcji Reed'a który też ma lubliniare i kiedys napisał że powinno byc 4 cm, tak też zrobiłem :)

Ile dałeś za tą bude?

120 zł

Sory, FumFel - ale jakoś mi się nie podoba. Ale to kwestia gustu. Ja stawiam na wygląd, Ty chyba na WC.

Tak właśnie, najpierw chciałem całe WC wepchnąć do budy a dopiero puźniej zajme się wyglądem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spróbuj przykręcić pojemnik śrubami do blachy, może coś pomoże. Jeżeli chodzi o wygląd to narazie niczego dobrego niemożna powiedzieć.

Pozdrawiam

Do blachy to nie moge przykręcić bo będą wtedy gorsze wybracje.Jak chcesz to mozesz sieprzyczepić do wyglądu, leje na to :) bo to wczesna beta i wszystkie wskazówki mile widziane :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mi sie nie podoba nic szczegolnego!!!

nie dziwie siebo to beta :) Aha, nie musisz krzyczeć.....
nie krzycze

poprostu ja bym nie zapodawal fotek w beta wersji bo nawet bez modow moja buda bez niczego lepiej wyglada :P

a wogle to jestem przeciwnikiem modow budy - imho nie ma sensu

dla mnie sie liczy co jest w srodku :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

genghiskhan ja właśnie polubiłem mody ale amsz racje inside jest mnajważniejsze :) .Zapodałem te zdjecia poto żeby ludzie pooglądali/ponabijali troszkę i moze jakis pomysłą nowy :? mi ktos podrzuci

dobrze ze sie nie wqrzasz tylko potrafisz sie smiac z wlasnej budy to jest + :) :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

genghiskhan ja właśnie polubiłem mody ale amsz racje inside jest mnajważniejsze :) .Zapodałem te zdjecia poto żeby ludzie pooglądali/ponabijali troszkę i moze jakis pomysłą nowy :? mi ktos podrzuci

dobrze ze sie nie wqrzasz tylko potrafisz sie smiac z wlasnej budy to jest + :) :D
No wiesz.......jak bym wsadził kupe kasy na jakieś katody, ledy i LCD i by ktos powiedziałże sux to bym sie dopiero zdenerwował :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wiesz.......jak bym wsadził kupe kasy na jakieś katody, ledy i LCD i by ktos powiedziałże sux to bym sie dopiero zdenerwował :lol:
no to prawda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co czytam buda pełni swoją funkcje i o to chodzi. Wykonanie jest jakie jest, ale jeżeli ktoś na pierwszym miejscu stawia WC to nie można się go czepiać za niedoróbki. A tak apropo, czym wycinałeś dziury pod wiatraki, bo nie wyglądają one najokazalej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyłączam się do pytania Ponurego, te otwory na wentyle musisz wyprowadzić pilnikiem lub jakąś szlifierką bo wyglądają jak idź stąd...

DOKŁĄDNIE :!:

Wyglądają jak do doopy :) .Wiartarka rux :) .POtem pilnikiem siebawiłem ale jak widać mało sie bawiłęm :? .Teraz czeka mnie wydatek na dremel i tą taką końcóweczką łądnie wypoleruje i będzie spox

Ja bym jeszcze zrobil dziure w podstawie obudowy i kupil wentylator NEON-owy. Mam tak i efekt jest zajebisty. A wentyl na dole da ci duzo lepsze warunki pracy dla grafy

Za.jeb.isty pomysł, możesz mi pokazać jak to wygląda na zdjęciu?I jaki wiatrak wstawić ? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi