FumFel_20 Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 Siema. Początek mojego wielkiego projeku - FumFel Case :lol: Sory ze duze zdjecia ale niechciało mi się pomniajszaż :) http://republika.pl/fumfelkw18/moja%20buda...da/AAAA0001.JPG Jak widać otwory na górze idą do poprawki ale niemam dremla :( http://republika.pl/fumfelkw18/moja%20buda...da/AAAA0002.JPG Zbiornik od matego 1.4l a w nim pompka MJ1000(niestety mimo tego że wisi na wężu a pod zbiorniczkiem są gąbki nie udało mi się jej całkowicie wyciszyć :( http://republika.pl/fumfelkw18/moja%20buda...da/AAAA0003.JPG Kupiłęm bude od Domana z tego forum jak widać po tylnej stupce poczta polska sux :evil: http://republika.pl/fumfelkw18/moja%20buda...da/AAAA0004.JPG Wiatraki 92x92, jeden sunon i jeden no name ida do wymiany bo sa głośne - kupuje 2 zalmany i też będą chodzic na 5V http://republika.pl/fumfelkw18/moja%20buda...da/AAAA0005.JPG Jeszcze czakem na kratki na góre i zastanawiam się jakie okno wstawić bo niemam pojecia :? .Jeszcze tam gdzie są zagiecia węża mam zamiar wstawic takie <span style="color:red;">[ciach!]</span>enka : I będzie spoko.Zastanawiam sieczy jej nie pomalować ale też niewiem na jaki kolor :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 Co do wyciszenia pompki to podłóż po zbiornik grubszą (ok 2cm) i twardszą gabkę (ale nie za twardą) i będzi niesłyszalna :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deczklav Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 Porażka... :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 nawet spoko a co do głośności wiatraków to dałeś jakieś gumowe pogkładki?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_emak Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 Dobrze przemyslane, tyle ze nie lepiej bu bylo podniesc chlodnice troche wyzej? Tak zeby prawie dotykala do wentylatorów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 A mi sie zdjecia nie otwieraja - oprocz ostatniego, ktore jest chyba najmniej wazne :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saygon Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 podobnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 wiadomo republika.pl :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
||Falcon|| Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 hmmm... ja mam wrazenie, ze to jest w polowie dokonczone ? Jesli to juz final version to bardzo slabo imho :[ Ta diodka sterczaca z przodu to wogole no comment, ale tak jak mowie, jesli to jest tylko pre-alpha, to spoko :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
||Falcon|| Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 No tak, teraz doczytalem, ze to dopiero poczatek modzika - w takim razie zycze Ci powodzenia =] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 Ile dałeś za tą bude? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 Sory, FumFel - ale jakoś mi się nie podoba. Ale to kwestia gustu. Ja stawiam na wygląd, Ty chyba na WC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mutos Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 Mało coś tego moda, ale to w końcu wczena beta. Z oceną wstrzymam się do późnej bety ;) BTW. - Przeskalować zdjęcia to naprawdę nie jest jakaś skomplikowana i przacochłona czynnośc . LEŃ!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 Jak wyczytalisćie to jest dopiero początek.Wcześna beta nie dorobiona :) .Moim głównym założeniem miało być WC w obudowie. Porażka...możesz rozwinać swoja myśl? Co do wyciszenia pompki to podłóż po zbiornik grubszą (ok 2cm) i twardszą gabkę (ale nie za twardą) i będzi niesłyszalna Dzieki sprubuje :) nawet spoko a co do głośności wiatraków to dałeś jakieś gumowe pogkładki?? Nie ale nawed w ręku jak trzymam taki wiatrak puszczony na 5V to jest w maire głosny Dobrze przemyslane, tyle ze nie lepiej bu bylo podniesc chlodnice troche wyzej? Tak zeby prawie dotykala do wentylatorów.Stosowałem siedo instrukcji Reed'a który też ma lubliniare i kiedys napisał że powinno byc 4 cm, tak też zrobiłem :) Ile dałeś za tą bude? 120 zł Sory, FumFel - ale jakoś mi się nie podoba. Ale to kwestia gustu. Ja stawiam na wygląd, Ty chyba na WC. Tak właśnie, najpierw chciałem całe WC wepchnąć do budy a dopiero puźniej zajme się wyglądem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 Brzydka. Chcesz takie stopki do budy? mam akurat takie jak ty, ale srebrne - pomalowane. Moe Ci dac. Wysle na twoj koszt. Jak cos to na prv :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
|\/|ASO|\| Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 Spróbuj przykręcić pojemnik śrubami do blachy, może coś pomoże. Jeżeli chodzi o wygląd to narazie niczego dobrego niemożna powiedzieć. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 Spróbuj przykręcić pojemnik śrubami do blachy, może coś pomoże. Jeżeli chodzi o wygląd to narazie niczego dobrego niemożna powiedzieć. Pozdrawiam Do blachy to nie moge przykręcić bo będą wtedy gorsze wybracje.Jak chcesz to mozesz sieprzyczepić do wyglądu, leje na to :) bo to wczesna beta i wszystkie wskazówki mile widziane :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 mi sie nie podoba nic szczegolnego!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 mi sie nie podoba nic szczegolnego!!!nie dziwie siebo to beta :) Aha, nie musisz krzyczeć..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 mi sie nie podoba nic szczegolnego!!!nie dziwie siebo to beta :) Aha, nie musisz krzyczeć.....nie krzycze poprostu ja bym nie zapodawal fotek w beta wersji bo nawet bez modow moja buda bez niczego lepiej wyglada :P a wogle to jestem przeciwnikiem modow budy - imho nie ma sensu dla mnie sie liczy co jest w srodku :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 genghiskhan ja właśnie polubiłem mody ale amsz racje inside jest mnajważniejsze :) .Zapodałem te zdjecia poto żeby ludzie pooglądali/ponabijali troszkę i moze jakis pomysłą nowy :? mi ktos podrzuci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 genghiskhan ja właśnie polubiłem mody ale amsz racje inside jest mnajważniejsze :) .Zapodałem te zdjecia poto żeby ludzie pooglądali/ponabijali troszkę i moze jakis pomysłą nowy :? mi ktos podrzucidobrze ze sie nie wqrzasz tylko potrafisz sie smiac z wlasnej budy to jest + :) :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 genghiskhan ja właśnie polubiłem mody ale amsz racje inside jest mnajważniejsze :) .Zapodałem te zdjecia poto żeby ludzie pooglądali/ponabijali troszkę i moze jakis pomysłą nowy :? mi ktos podrzucidobrze ze sie nie wqrzasz tylko potrafisz sie smiac z wlasnej budy to jest + :) :DNo wiesz.......jak bym wsadził kupe kasy na jakieś katody, ledy i LCD i by ktos powiedziałże sux to bym sie dopiero zdenerwował :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 genghiskhan ja właśnie polubiłem mody ale amsz racje inside jest mnajważniejsze :) .Zapodałem te zdjecia poto żeby ludzie pooglądali/ponabijali troszkę i moze jakis pomysłą nowy :? mi ktos podrzucidobrze ze sie nie wqrzasz tylko potrafisz sie smiac z wlasnej budy to jest + :) :DNo wiesz.......jak bym wsadził kupe kasy na jakieś katody, ledy i LCD i by ktos powiedziałże sux to bym sie dopiero zdenerwował :lol:no to prawda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 Skoro juz mi tak odpisujesz to moze bys doradził co mam jeszcze zrobiź? :? .Niechcę czegos sam robić/wymyślać żeby czegosnie zwalić.POmysł z wiatrakami na górze ściągnołem od Bruca :) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasy19 Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 Jak na poczatek niezle, ale jeszcze dozo pracy przed toba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_emak Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 Ja bym jeszcze zrobil dziure w podstawie obudowy i kupil wentylator NEON-owy. Mam tak i efekt jest zajebisty. A wentyl na dole da ci duzo lepsze warunki pracy dla grafy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ponury Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 Z tego co czytam buda pełni swoją funkcje i o to chodzi. Wykonanie jest jakie jest, ale jeżeli ktoś na pierwszym miejscu stawia WC to nie można się go czepiać za niedoróbki. A tak apropo, czym wycinałeś dziury pod wiatraki, bo nie wyglądają one najokazalej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sir Afeen Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 Przyłączam się do pytania Ponurego, te otwory na wentyle musisz wyprowadzić pilnikiem lub jakąś szlifierką bo wyglądają jak idź stąd... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 Przyłączam się do pytania Ponurego, te otwory na wentyle musisz wyprowadzić pilnikiem lub jakąś szlifierką bo wyglądają jak idź stąd... DOKŁĄDNIE :!: Wyglądają jak do doopy :) .Wiartarka rux :) .POtem pilnikiem siebawiłem ale jak widać mało sie bawiłęm :? .Teraz czeka mnie wydatek na dremel i tą taką końcóweczką łądnie wypoleruje i będzie spox Ja bym jeszcze zrobil dziure w podstawie obudowy i kupil wentylator NEON-owy. Mam tak i efekt jest zajebisty. A wentyl na dole da ci duzo lepsze warunki pracy dla grafy Za.jeb.isty pomysł, możesz mi pokazać jak to wygląda na zdjęciu?I jaki wiatrak wstawić ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...