Skocz do zawartości
Piotrex90

Prośba o pomoc w wyborze zestawu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jako, że niedawno spaliła się moja płyta główna i proc, zmuszony jestem do zmiany komputera. Niestety, ale już dłuższy czas nie jestem na bieżąco jeżeli chodzi o podzespoły zwracam się z serdeczną prośbą o pomoc w wyborze zestawu. Do tej pory korzystałem z następujących elementów: Asrock 775Dual-VSTA, Pentium D 805 2.66Ghz, Geforce 7300GT i 2gb pamięci goodram.

Teraz tak, komp służy przede wszystkim do korzystania z internetu i programów typu CAD. Teraz tak, mam trochę ograniczony budżet, chciałbym wydać jak najmniej(najlepiej nie więcej jak 1000zł). Potrzebuję płytę, procesor, kartę graficzną i ewentualnie zasilacz(chyba, że mój Fortron 350W da radę). W gry już praktycznie nie gram, chociaż czasami byłoby miło zagrać w coś w miarę świeżego :)

Podzespoły nie muszą być nowe, ale wskazane by było, żeby miały jeszcze gwarancję. Myślę, ze zestaw na jakimś Core2Duo(jakim ?), w miarę sensownej płycie głównej, 4gb ramu i do tego jakaś grafika wystarczy mi na spory czas.

Teraz prośba do Was, co wybrać ? Jest szansa złożyć coś w tych pieniądzach czy muszę zwiększyć budżet ?

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Pozdrawiam

Piotrek

Edytowane przez Piotrex90

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proponuje tani zestaw od Intela za ~1200 zl lub AMD (4 jajka) za 945 ( Zestawy bez zasilacza ) Ja bym raczej wybierał AMD ,a zasilacz jakies 400-500 w (markowe). Oczywiście te zestawy nie są stworzone do gier ,mają słabą grafikę gdybyś tak miał z 1500zl można by poszaleć :D

Zestaw 1

Intel Core i3 2100 3.1 GHz BOX

Cena: 389,00 zł

Asus P8H67-M PRO R3.0

Cena: 365,00 zł

Sapphire Radeon HD 5750 512MB

Cena : 306

Kingston DDR3 4096MB 1333MHz CL9

Cena: 136,00 zł

Zestaw 2

AMD Athlon II x4 640 AM3 BOX

Cena: 306,95 zł