St.Anger Opublikowano 4 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2011 (edytowane) Witam, potrzebuję zakupić urządzenie wielofunkcyjne za ok 300 zł, koniecznie z WiFi (nie musi mieć LANu). Wstępnie po przejrzeniu internetu wytypowałem dwa modele z tematu. Lexmark jest tańszy i z tego co czytałem bardzo dobre wsparcie techniczne, z kolei Brother niby jest droższy, jednak jeśli uwzględniłbym koszty eksploatacji to te kilka zł mogłoby szybko stopnieć (zamienników do Lexmarka nie ma zbyt dużo i są sporo droższe od tych do Brothera). Brother z tego co czytałem ma też funkcję przeczyszczania głowicy, co jest bardzo dobrą rzeczą w przypadku, gdy dłuższy czas nic nie będzie drukowane. Oba urządzenia mają 36 miesięcy gwarancji. Uprzedzając pytanie ile drukuję, nie wiem, bo to moja pierwsza drukarka :) . Żona robi studia podyplomowe, więc trochę druku będzie, a tak poza tym normalny domowy użytek, czasem jakieś zdjęcie czy skopiowanie pojedynczych dokumentów. A może macie jakieś inne propozycje? Do HP jestem zrażony przez beznadziejne oprogramowanie i drogie tusze, ale może coś się w tej kwestii zmieniło? Z góry dziękuję za pomoc :) . Edytowane 4 Maja 2011 przez St.Anger Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz24 Opublikowano 5 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2011 Witam, również skłaniał bym się bardziej ku Lexmarkowi. Z tańszych modeli polecałbym sprawdzić jeszcze Epson Stylus SX425W (posiada dużo zamienników - chyba nawet tańsze od tych Brotherowskich, dobra rozdzielczość druku, Wi-Fi, całkiem szybki druk). Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
St.Anger Opublikowano 5 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2011 (edytowane) Po kolejnym dniu rozważania za i przeciw poszczególnych modeli dalej nie wiem co wybrać, Impact s305 w MM w Lublinie jest w bardzo niskiej cenie (239 zł), ale ceny tuszy zaczynają się od ok 30 do 50 zł, z kolei Brother to wydatek ok 340 zł, ale tusze kosztują już tylko 8 do 12 zł. I bądź tu mądry :) . EDIT: Zdecydowałem się na DCP-J315W, mam nadzieję, że głowice długo wytrzymają :) . Edytowane 6 Maja 2011 przez St.Anger Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...