Skocz do zawartości
timmon24

przewożenie leków jako b. podręczny

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Pisze tutaj tego posta gdyż nie mogę doczytać się konkretów na stronie FAQ stronie ryan air .Czytając co można zabrać co nie można pojawiają sie zapytania o przewóz zwłok ,spadochronu sukni ślubnej czysty idiotyzm a nie można doszukać się Czegoś co powinno być priorytetem .

Moje pytanie brzmi orientuje się ktoś z was Forumowiczów czy można w bagażu podręcznym przewozić leki ? Mowa tutaj o osobie która ma nadciśnienie i astmę więc leki są niezbędne .Słyszałem że trzeba udowodnić że leki są niezbędne udać się wcześnie do lekarza .

Orientuje się ktoś z was ? podróżowaliście wspomnianymi liniami ?

będę niezmiernie wdzięczny za sugestię

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakoś słabo czytałeś tą ich stronę:

Dopuszczone do przewozu są nadal:

(...)

lekarstwa i składniki specjalnej diety przewożone w bagażu podręcznym, w tym pożywki dla niemowląt, które zostaną zużyte w trakcie podróży; pasażer może zostać poproszony o przedstawienie dowodu na to, że są one niezbędne do odbycia podróży;

NOWE PRZEPISY UNII EUROPEJSKIEJ DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWA NA…

Ogólnie warto wybrać się do lekarza i poprosić o zaświadczenie o konieczności przyjmowania danych leków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Swoją drogą jeżeli jakość ich usług jest tak samo profesjonalna* jak strona www to ja bym się bał z nimi latać. ;]

* wygląda jak robiona na zaliczenie informatyki z liceum

Edytowane przez ath

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wcześniejszy styl strony bardziej mi się podobał ale nie narzekam idzie się przyzwyczaić .Z ryan air sporo latałem i jakoś jak na razie nie narzekam .W kwestii cenowej uważam ze na razie konkurenta nie ma patrzac sie rowniez na ilosc oferowanych polaczen w Europie .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak już ktoś zapyta (latałem kilka razy, insulina, igły te sprawy) to na przejściu przez bramkę na lotnisku (na trzy loty tylko raz pytano, retorycznie w dodatku) i będzie to strażnik, a nie pracownik marianair'a. :wink: Zaświadczenie od lekarza? Nie mam, ale może warto mieć nie wiem...

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi