timmon24 Opublikowano 5 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2011 Witam Pisze tutaj tego posta gdyż nie mogę doczytać się konkretów na stronie FAQ stronie ryan air .Czytając co można zabrać co nie można pojawiają sie zapytania o przewóz zwłok ,spadochronu sukni ślubnej czysty idiotyzm a nie można doszukać się Czegoś co powinno być priorytetem . Moje pytanie brzmi orientuje się ktoś z was Forumowiczów czy można w bagażu podręcznym przewozić leki ? Mowa tutaj o osobie która ma nadciśnienie i astmę więc leki są niezbędne .Słyszałem że trzeba udowodnić że leki są niezbędne udać się wcześnie do lekarza . Orientuje się ktoś z was ? podróżowaliście wspomnianymi liniami ? będę niezmiernie wdzięczny za sugestię pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 5 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2011 Jakoś słabo czytałeś tą ich stronę: Dopuszczone do przewozu są nadal: (...) lekarstwa i składniki specjalnej diety przewożone w bagażu podręcznym, w tym pożywki dla niemowląt, które zostaną zużyte w trakcie podróży; pasażer może zostać poproszony o przedstawienie dowodu na to, że są one niezbędne do odbycia podróży; NOWE PRZEPISY UNII EUROPEJSKIEJ DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWA NA… Ogólnie warto wybrać się do lekarza i poprosić o zaświadczenie o konieczności przyjmowania danych leków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timmon24 Opublikowano 5 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2011 dzieki bardzo tego szukalem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 5 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2011 (edytowane) Swoją drogą jeżeli jakość ich usług jest tak samo profesjonalna* jak strona www to ja bym się bał z nimi latać. ;] * wygląda jak robiona na zaliczenie informatyki z liceum Edytowane 5 Maja 2011 przez ath Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timmon24 Opublikowano 5 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2011 wcześniejszy styl strony bardziej mi się podobał ale nie narzekam idzie się przyzwyczaić .Z ryan air sporo latałem i jakoś jak na razie nie narzekam .W kwestii cenowej uważam ze na razie konkurenta nie ma patrzac sie rowniez na ilosc oferowanych polaczen w Europie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 7 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2011 easy jet-em śmigałem z całą kupą leków już wiele razy, nikt nigdy nawet nie nie popatrzył. ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 8 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2011 Jak już ktoś zapyta (latałem kilka razy, insulina, igły te sprawy) to na przejściu przez bramkę na lotnisku (na trzy loty tylko raz pytano, retorycznie w dodatku) i będzie to strażnik, a nie pracownik marianair'a. :wink: Zaświadczenie od lekarza? Nie mam, ale może warto mieć nie wiem... 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...