Sound3D Opublikowano 5 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2011 Witam. Poszukuję odpowiednich sterowników do laptopa Toshiba z serii A300 dla Windows 7 32 do karty ATI Mobility HD3470. Wcześniej miałem Windows Vista i wszystko było OK. Maksymalna rozdzielczość 2048x1536 i odświeżanie do 85Hz. Po migracji na Windows 7 mogę tylko maksymalnie ustawić 1280x800 oraz odświeżanie 60Hz. Ten sterownik, który obsługuje to wygląda na do dobry (gry działają, 3D działa, Aero działa) - wszystko działa tylko nie można zmienić rozdzielczości na większą oraz odświeżania. Instalowałem sterowniki ze strony Toshiby jak i AMD - ale nic to nie dało. Jak odinstaluje ten aktywny sterownik, system przerzucą się na standardowy VGA. Jak zainstaluje ten prawidłowy do mojej karty to mam właśnie to ograniczenie rozdzielczości i odświeżania. Przy instalacji sterowników ze strony Toshiby do Win7 wyskakuje błąd "Instalacja sterownika: nie znaleziono pliku INF", kliknę OK i instalacja się kontynuuje. Manualne podanie ścieżki do INF działa, ale problem rozdzielczości dalej pozostaje. Instalacja "Instalacja AMD Catalyst™ Display Driver" (ten pliczek ze strony AMD ~950KB) kończy się komunikatem: "Nie można pobrać programu ATI Catalyst Mobility, ponieważ w komputerze jest zainstalowany niepoprawny sprzęt lub oprogramowanie. Używasz nieobsługiwanej wersji sterownika karty graficznej" Jakieś pomysły, może ktoś miał podobny przypadek? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeathTomahawk Opublikowano 5 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2011 A jaki masz monitor w Lapku? Mam dziwne przeczucie (i inny model Toshiby A300 ;)), że właśnie z takimi parametrami. To raczej dziwne, że w Visicie miałeś możliwość wyboru wyższych rozdziałek.... Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sound3D Opublikowano 5 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2011 (edytowane) Info ze strony producenta: Display size : 15.4 " type : Toshiba TruBrite® WXGA TFT High Brightness display internal resolution : 1,280 x 800 Graphics adapter manufacturer : ATI type : ATI Mobility Radeon™ HD 3470 supporting HyperMemory™ technology memory amount : 256 MB dedicated VRAM (up to 2,046 MB total available graphics memory using HyperMemory™ technology with 4 GB system memory) memory type : GDDR2 (500 MHz) Video RAM (resp. Video RAM and system memory combined) connected bus : 16x PCI Express Internal video modes The following internal video modes are supported: resolution : 1,280 x 800 Max. external video modes max. resolution : 2,048 x 1,536 max. refresh rate : 85 Hz non-interlaced resolution with max. refresh rate : 1,600 x 1,200 Dla mnie było zupełnie naturalne wybranie wyższej rozdzielczości w Vista, a w Seven jest dla mnie dziwne... Edytowane 5 Maja 2011 przez Sound3D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stolar Opublikowano 5 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2011 (edytowane) Pewnie masz zaznaczony chaczyk "ukryj tryby, których ten monitor nie może wyświetlić". Panel w tym laptopie może wyświetlić max 1280x800 @60 Hz, więcej nie da rady. Rozdzielczości o których piszesz to maksymalne rozdzielczości dla monitorów zewnętrznych podłączonych do laptopa. Edytowane 5 Maja 2011 przez Stolar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sound3D Opublikowano 5 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2011 Jeżeli chodzi o te tryby, to wybór jest zablokowany (szare pole) i jest odznaczony. Połknąłbym to, że jest dla zewnętrznych, ale na WinVista miałem te maksymalne rozdzielczości i tutaj brakuje mi ich. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stolar Opublikowano 5 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2011 (edytowane) A po ki grzyb ci one potrzebne skoro matryca laptopa ich nie wyświetli ? Jeśli ci tak bardzo potrzebna bezużyteczna opcja która nic nie daje to wróć do visty, która ma takich sporo. Ewentualnie podłącz zewnętrzny monitor o wyższej rozdzielczości niż 1280 x 800 i pobaw się tam ustawieniami rozdzielczości. Edytowane 5 Maja 2011 przez Stolar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ketyow Opublikowano 5 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2011 (edytowane) Instalacja "Instalacja AMD Catalyst™ Display Driver" (ten pliczek ze strony AMD ~950KB) kończy się komunikatem: "Nie można pobrać programu ATI Catalyst Mobility, ponieważ w komputerze jest zainstalowany niepoprawny sprzęt lub oprogramowanie. Używasz nieobsługiwanej wersji sterownika karty graficznej" Ściągnij ten modder i podrasuj nimi sterownik. Tzn. to nie zadziała na wersję online, musisz mieć taką do instalacji offline rozpakowaną w jakimś folderze. To pozwala instalować sterowniki, których teoretycznie zainstalować nie można. http://www.hardwareheaven.com/modtool.php Ale Tobie może chodzi o to? Edytowane 5 Września 2011 przez ketyow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRo Opublikowano 6 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2011 U mnie ati mobile modder dzialal do jakiegos czasu potem nowsze sterowniki paciach!ą sie, instalacja przeciega pomysle ale instaluje tylko soft ati, stery zostaja windowsowe. Kiedys znalazlem to, zassaj te sterowniki ATI drivers & bios Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heart Core Opublikowano 10 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2011 U mnie dzialaja tylko te ze strony toshiby :P mam wersje 1bu. Btw. Ja po smianie sys na 7 sciagnopem tylko drivy do grafy, audio i chpsetu intela i wszystko gra. Sent from my Desire HD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...