wojs Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 Czy jesli zmienię wartość timingów pamięci z domyślnej na wolniejszą przy edycji mojego biosa, to będę mógł lepiej podkręcić ram karty? Bo jak narazie, to jest straszna bida - vide mój konfig... Czy wycisnę wtedy 250 lub wiecej mhz??? I jak to się odbije na wydajności karty? Czy te niskie timingi nie zniwelują wyższego taktowania? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 wszystko do potestowania - owszem nizsze czasy na kostkach to wiecej mhzts - jednak niekoniecznie lepsza wydajnosc moze Twoim kostkom potrzeba pradu ?? (vmod hmm) z moich doswiadczen na stosunkowo dobrych pamieciach jeszcze z m64 mojego ziomala (~+30% mhz) lepsze czasy dawaly + zaje.. kopa :-) sou pomysl czy nie lepej poleciec z czasami.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 spox config na jakies 1/3 1024x768 ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 Czyli może lepiej obniżyć timingi. Wtedy wydajność wzrośnie przy tym samym taktowaniu... Ale skoro to wina napięcia, to przy agresywniejszych timingach pobór mocy też się zwiększy i artefakty się pojawią... Jak to do kur*** nędzy jest??? Boje się flashować z agresywniejszymi timingami, bo karta mi nie wstanie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 wszystko kwestia testow polecam zapozyczyc jakas pci grafke :-) a teraz jak sie nudzisz wal casy do gory i mhzetami sie pobaw bedziesz mial orient na temat "odchylow" Pozdro :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...