xkapselx Opublikowano 6 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2011 (edytowane) Witam, od niedawna zastanawiam się nad kupnem drugiej identycznej karty graficznej w celu podłączenia jej w CF. Oto moj konfig: Mobo: Asrock 870 Extreme3 (tryb CF 8/8 ) Procek: AMD phenom II 965 @ 3.81 Pamiec: Goodram 4gb - 1333mhz Grafika: MSI 6850 Cyclone 1gb Zasilacz: OCZ ModXStream Pro 600W Gdzieś w necie przeczytałem ze mój procek jest zbyt słaby by pociągnać Crossfire, czy orientujecie sie jak z tym jest naprawdę? Co w ogole myslicie o łączeniu tych dwóch kart? Pozdrawiam! Edytowane 6 Maja 2011 przez xkapselx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 6 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2011 (edytowane) Crossfire czy nowa karta? - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne ATI RADEON 5970@925/1250 + PHENOMII 965@3.9 - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne W jakich rozdzielczościach grasz, że jeden HD6850 nie daje rady? Edytowane 6 Maja 2011 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 6 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2011 (edytowane) Ja z kolei mam takie pytanie: jakby się sprawował drugi identyczny Radzio HD4850 1GB przy moim configu? Z tego co słyszałem, to na P5K przy CF drugie PCI-E działa w trybie x4, co pewnie ograniczyłoby jeszcze przyrost wydajności. Gra warta świeczki? :) Wątpię też, czy obecny Corsair 450W dałby sobie radę z takim setem. Edytowane 6 Maja 2011 przez AragornPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2ms2ms Opublikowano 6 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2011 Ja z kolei mam takie pytanie: jakby się sprawował drugi identyczny Radzio HD4850 1GB przy moim configu? Z tego co słyszałem, to na P5K przy CF drugie PCI-E działa w trybie x4, co pewnie ograniczyłoby jeszcze przyrost wydajności. Gra warta świeczki? :) Wątpię też, czy obecny Corsair 450W dałby sobie radę z takim setem. moim zdaniem nie warto, lepiej sprzedaj tego HD4850 i kup HD5850, twój proc zapewne trochę go zdusi, ale i tak będzie to lepszy wybór niż CF z dwóch 4850 :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xkapselx Opublikowano 7 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2011 Dzieki za odpowiedz :) Zawsze gram w rozdzielczości Full HD. W sumie pojedyncza grafika radzi sobie całkiem dobrze lecz zastanawiałem się nad CF bo premiera BF3 zbliża się wielkimi krokami :) no i miło by było odpalić Metro 2033 na max detal ;) Zobaczymy jak moj radek będzie radził sobie z Dirtem 3. Dzięki za linki, poczytałem trochę i chyba jednak zostanę przy obecnej konfiguracji. Jeśli procek będzie mnie ograniczał i nie wykorzystam w pełni tych dwóch grafik to chyba gra nie jest warta świeczki. Może dołożę jakąś tanią grafikę Nvidii by odpalić efekty physX... co bedzie lepsze do tego? 9800GTX czy GTS 450? Nie chce by słaba karta od fizyki hamowała kartę podstawową. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macias666 Opublikowano 15 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2011 Puki co nie polecam. Niedopracowane sterowniki - bardzo czesto negatywne skalowanie. Co do proca to nie wiem jak phenom, ale moj daje rade. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...