Skocz do zawartości
superduty

Sprzedałem i co dalej?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Jeśli w złym dziale umieściłem, to proszę o przeniesienie, bo nie wiem w którym umieścić. Mam problem, zakończyła się moja aukcja na allegro, gościu(kupujący) po aukcji pisze aby unieważnić jego transakcję bo "się pomylił". Pierwszy raz się z tym spotkałem, nie wiem co robić, proszę o radę? Mam jeszcze kilka pytań:

1.Czy mam obciążyć go kosztami wystawienia i domagać się od allegro?

2.Czy jak odwołam jego licytację, to przedostatni kupujący staje się zwycięzcą tej aukcji?

3.Czy muszę wystawiać na nowo?

Proszę o szybką odpowiedź. Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ad1. Liczysz, że ci zapłaci? Zapomnij.

ad2. Jeśli aukcja jest zakończona "nie odwołasz jego licytacji" (w domyśle- nie usuniesz jego oferty). Przedostatni nie stanie się zwycięzcą- możesz ewentualnie mu to zaproponować już poza alle.

ad3. Jeśli ten jednak nie zdecyduje się na zakup a Ty nadal chcesz sprzedać przedmiot musisz wystawić ponownie- to chyba oczywiste.

Zwycięzca Twojej aukcji najwyraźniej "cwaniakuje"- podaj jego nick- wpiszemy na czarną, aby nie trafić tej mendy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a. Za bardzo się zapędził w licytacji i już po znalazł korzystniejszą ofertę kup teraz.

b. Dziecko.

Do allegro występujesz o zwrot prowizji. Od niego żądasz zwrotu kosztów wystawienia i straszysz negatywem. Nie zadziała, walisz mu negatyw. On odpowiada tym samym. Przejmujesz się? Nie potrzebnie. Takie czasy i tacy ludzie na allegro, że negatywów nie zdobędziesz szacunku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wejdź w moje allegro / moja sprzedaż - będzie tam wisiała Twoja zakończona aukcja- jedyne jej opcje to komentarz, wystaw ponownie, dane zwycięzcy, itd.

NIE MA OPCJI odwołania oferty w zakończonej aukcji.

AMEN.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi