superduty Opublikowano 6 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2011 Witam. Jeśli w złym dziale umieściłem, to proszę o przeniesienie, bo nie wiem w którym umieścić. Mam problem, zakończyła się moja aukcja na allegro, gościu(kupujący) po aukcji pisze aby unieważnić jego transakcję bo "się pomylił". Pierwszy raz się z tym spotkałem, nie wiem co robić, proszę o radę? Mam jeszcze kilka pytań: 1.Czy mam obciążyć go kosztami wystawienia i domagać się od allegro? 2.Czy jak odwołam jego licytację, to przedostatni kupujący staje się zwycięzcą tej aukcji? 3.Czy muszę wystawiać na nowo? Proszę o szybką odpowiedź. Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc_max Opublikowano 6 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2011 ad1. Liczysz, że ci zapłaci? Zapomnij. ad2. Jeśli aukcja jest zakończona "nie odwołasz jego licytacji" (w domyśle- nie usuniesz jego oferty). Przedostatni nie stanie się zwycięzcą- możesz ewentualnie mu to zaproponować już poza alle. ad3. Jeśli ten jednak nie zdecyduje się na zakup a Ty nadal chcesz sprzedać przedmiot musisz wystawić ponownie- to chyba oczywiste. Zwycięzca Twojej aukcji najwyraźniej "cwaniakuje"- podaj jego nick- wpiszemy na czarną, aby nie trafić tej mendy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 6 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2011 a. Za bardzo się zapędził w licytacji i już po znalazł korzystniejszą ofertę kup teraz. b. Dziecko. Do allegro występujesz o zwrot prowizji. Od niego żądasz zwrotu kosztów wystawienia i straszysz negatywem. Nie zadziała, walisz mu negatyw. On odpowiada tym samym. Przejmujesz się? Nie potrzebnie. Takie czasy i tacy ludzie na allegro, że negatywów nie zdobędziesz szacunku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
superduty Opublikowano 7 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2011 Patrzę teraz na skrzynkę i widzę że mogę odwołać licytację wygrywającego, napisał proźbe. Więc jak go odwołam to automatycznie przedostatni kupujący jest zwycięzcą licytacji? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc_max Opublikowano 7 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2011 Wejdź w moje allegro / moja sprzedaż - będzie tam wisiała Twoja zakończona aukcja- jedyne jej opcje to komentarz, wystaw ponownie, dane zwycięzcy, itd. NIE MA OPCJI odwołania oferty w zakończonej aukcji. AMEN. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 7 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2011 Prośbę o wycofanie oferty wysłał przed zakończeniem aukcji? Jak tak to ile godzin przed zakończeniem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...