fiend Opublikowano 8 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2011 Witam, mam mały dylemat. Otóż mam okazję tanio dostać ten zasilacz, ale niestety tylko bez kabli z kompletu. I tu nasuwa się pytanie- czy inne kable, dokładnie z zasilacza Tagan BZ800w będą kompatybline z zasilaczem BZII-680? Dodam, że fizycznie są one identyczne, ale podobno nie tylko to ma znaczenie. Proszę o opinie ludzi, którzy coś podobnego robili- czy to działa, czy może czymś grozi itp itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 8 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2011 Z tego co widze posiadają inne wtyczki do zasilacza , bzI ma okragła a bzII prostokrątne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fiend Opublikowano 8 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2011 Faktycznie, pomyliłem modele, ale te kable będą pasowały (fizycznie), tylko pytanie, czy nic się nie sp... zepsuje? Te kable mają wtyczki prostokątne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 8 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2011 Nie wiadomo , musiał byś miernkiem sprawdzić czy na odpowiednich kablach są odpowiednie napięcia. Nie każdy zasilacz ma tak samo ułożone kable do wtyczek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fiend Opublikowano 8 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2011 Czyli branie tego zasilacza i kabli to nic pewnego? Kurczę, szkoda. Myślałem, ze uda się niskim kosztem kupić mocny zasilator, a tu nici z tego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 8 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2011 Zawsze możesz kupić same wtyczki i z zrobić z tego przewody ale to dość czasochłonne by było i nie takie łatwe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medive Opublikowano 8 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2011 jeśli masz zapas kilku dni to skontaktuj się z producentem może jest jakaś możliwość dokupienia samych kabli ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fiend Opublikowano 8 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2011 Z czasem nie mam żadnego problemu, po prostu Chieftec gps-500 z 360w na lini to mało przyszłościowy zasilacz. Raczej olewam tego Tagana- nie chce mi się kabli przekładać :P Reszta konfigu to Phenom x4 b55, Crosshair III i 6850. W przyszłości planuję dorzucenie drugiego hd 6850 i jakieś większe oc, może przesiadka na Bulldozera. Na razie mam na oku Anteca True Power New 650w i być może uda mi się go tanio dostać, ew. Corsaira tx650v2 albo OCZ modxstream 700w- to chyba niezłe zasilacze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 8 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2011 (edytowane) OCZ modxstream 700w nie ale reszta jak najbardziej ok ;) Edytowane 8 Maja 2011 przez Maciem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fiend Opublikowano 8 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2011 Co konkretnie z tym Modxstream'em jest nie tak, bo właśnie widziałem naprawdę skrajne opinie- jedni ten zasilacz wychwalają pod niebiosa, a inni uważają za badziew, jak to obiektywnie jest z tym zasilaczem? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 8 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2011 Badziew to nie jest ale także nic specjalnego. Ten Antec czy Corsair to zupełnie inna klasa zasilaczy , są znacznie lepiej wykonane , mają wieksze obciązalności lini 12v , stabliniejsze napięcia oraz lepszą sprawność.Kiedyś OCz mod był polecany bo był dość dobry i miał odpinane kable w dość atrakcyjnej cenie , teraz wszystkie zasilacze staniały i jest poprostu nieopłacalny przy znacznie lepszej konkurencji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fiend Opublikowano 8 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2011 No fakt, ale cenowo jednak te zasilacze się różnią i to sporo. A Stealthxstream 2? Też chyba podobna konstrukcja? Stealthy są strasznie tanie; 700w kosztuje już ok 250-260zł. Mimo wszystko warto dokładać do tego Corsaira tx650? O antecu wspomniałem, bo mogę kupic używany, wciąż na gwarancji przez rok, bo nowy kompletnie odpada ze względu na tragiczną cenę ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 8 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2011 Stealthxstream 2 to zupełnie inna konstrukcja od mod , lepsza. Moim zdaniem jest to teraz jedyny ocz którek warto kupić ale mimo wszystko wolał bym troche dołożyć do takiego corsaira czy seasonica. Jak się nie boisz używek to ten Ante będzie dobry, ale nigdy nie wiadomo czy był systematycznie czyszczony czy był w dobrze wentylowanej budzie , temu zazwyczaj jestem za nowym zasilaczem jako jedyny z elementów w kompie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fiend Opublikowano 8 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2011 (edytowane) Chyba zaryzykuję, jak nie będzie się sprawdzał, to oddam na gwarancję albo sprzedam. Oczywiście najpierw muszę go wygrać. Jak cena będzie za duża, to za jakiś czas kupie po prostu tx650v2. Edit: A Seasonic m12II-620 to nie byłby dobry kompromis? Jest modularny, wysoka sprawność i jakość a Corsair to w końcu to samo, co Seasonic. Warto brać ten zasilacz? Edytowane 8 Maja 2011 przez fiend Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 8 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2011 Oczywiście że warto ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fiend Opublikowano 10 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2011 Kupiłem używanego tx 750 za 260zł, chyba nie przepłaciłem? :P Jak przyjdzie, to go przetestuje, później może sprawdzę go, jak się sprawuje z dwoma 6850. Dzięki za rady. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...