BeF1990 Opublikowano 9 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2011 Czy myślicie, że ten środek: CX-80 Contacx Będzie nadawać się do czyszczenia procesora?? Ponieważ w żadnym sklepie nie mogłem dostać alkoholu izopropylowego, jeden ze sprzedawców polecił mi właśnie CX-80 Contacx. Nie jestem jednak do końca przekonany, czy ten środek będzie odpowiedni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 9 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2011 Równie dobrze mógł byś użyć cokolwiek na bazie alkoholu, chdźby wódke. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medive Opublikowano 9 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2011 (edytowane) oj mi się wydaje że to za mocne będzie poszukaj płynu TIM-Clean służy do czyszczenia procesorów i radiatorów pamiętaj żeby nóżek niezmoczyć AKASA TIM CLEAN PLYN DO CZYSZCZ.COOLEROW/CPU/GPU - IMPERIUM.net.pl Edytowane 9 Maja 2011 przez medive Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenfir Opublikowano 9 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2011 Naprawdę świetny środek, sam go posiadam i polecam :) Cooling.pl : Arctic Silver ArctiClean 30ml - zestaw czyszczący [AS021] - 24.90PLN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeF1990 Opublikowano 9 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2011 (edytowane) Kurde czyli nie polecacie go stosować?? Na próbę przetarłem stary procesor AMD Athlon 64 i radiator od niego... Procesor jak i radiator robiły wrażenie już czystych, ale po psikaniu tym środkiem, oraz przetarciu na chusteczce były ciemne ślady brudu. Sam procesor jak i radiator po tym zabiegu wyglądają całkiem dobrze. No ale boje się trochę przetrzeć mojego nowiusieńkiego i5 2500K, oraz SilentiumPC Fortis, tym środkiem. Edytowane 9 Maja 2011 przez BeF1990 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OCM4n14k Opublikowano 9 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2011 (edytowane) Spirytus i waciki, to wystarczy do wyczyszczenia każdego sprzetu elektronicznego. Po co wydawać kase na jakieś specjalne środki? Edytowane 9 Maja 2011 przez OCM4n14k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 9 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2011 Ja używam zazwyczaj zmywacza do paznokci. Dobry jest też jakiś plastikowy patyczek do zdrapania zaschniętej pasty. Miękką pastę można zetrzeć nawet chusteczką higieniczną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeF1990 Opublikowano 9 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2011 No a cała ta zabawa z alkoholem izopropylowym?? Poczytałem trochę i to podobno najlepszy środek do czyszczenia procesorów i radiatorów. Też nie warto inwestować?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniak Opublikowano 9 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2011 Różnica jest taka, że jak zostanie Ci spirytusu to zawsze możesz oczyścić swój organizm :wink: A Alkoholem izopropylowym nie za bardzo :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 9 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2011 No a cała ta zabawa z alkoholem izopropylowym?? Poczytałem trochę i to podobno najlepszy środek do czyszczenia procesorów i radiatorów. Też nie warto inwestować?? Jak byś pracował na serwisie czy w domu serwisował kompy, to jakiś sens to ma. Jednak na użytek własny, to poroniony pomysł. Jak często z niego będziesz korzystał - raz na rok? Już chyba lepiej zmywacz do paznokci pożyczyć od mamy/siostry/dziewczyny/żony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dombek2011 Opublikowano 9 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2011 Ostatnio akurat zmieniałem procek i usunwałem od razu jego boxowe chłodzenie żeby zamontować Mugena - zwilżyłem papierowy ręcznik rozpuszczalnikiem (benzyna ekstrakcyjna) i w sekund 7 miałem czysty procek. Bez kupowania Super Hiper Extra High Power Środka za X zeta ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeF1990 Opublikowano 9 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2011 (edytowane) Zmywacze i rozpuszczalniki podobna mogą być groźne... Ten cały CX-80 Contacx też sobie odpuszczę, za duże ryzyko. Zostanę przy spirytusie, tylko obiło mi się o uszy coś na temat reakcji egzotermicznej. Mógłby mi ktoś dokładniej wytłumaczyć o co chodzi?? Edytowane 10 Maja 2011 przez ULLISSES nadmierne linkowanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 9 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2011 Z większością glutów radzą sobie bez problemu chusteczki do niemowlęcej pupy, w biedronce za 3,99zł :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...