Pondzik Opublikowano 9 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2011 Witam mam taki problem otóż czasami (w większości przypadków) kiedy wyłączy mi sie monitor- auto po 3 min i próbuję go włączyć ruchem myszy nie udaje się : na monitorze miga przez ułamek sekundy to co tam powinno być- mój pulpit ale po chwili znika i robi się czarny. Diodka świeci na zielono czyli monitor jest włączony. Pomaga reset albo wyjęcie i włożenie kilkakrotnie wtyczki monitora do karty. Wiecie może co z tym robić ????? to napewno wina monitora a może systemu lub karty - system instalowalem od nowa ale podmienilem co sie dalo z windows.old bo szkoda mi bylo plików i ustawień. A tak pozatym komp 24/7 3 rok już i nic takiego sie z monitorem nie działo. Proszę o szybką pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pondzik Opublikowano 10 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2011 ehh forum pada :D doba i brak odpowiedzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 10 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2011 (edytowane) Nie dostałeś odpowiedzi, bo wszystkie wróżki akurat są zajęte odgadując twoją konfigurację i ciężko im idzie. edit. żeby nie było, że nabijam posty - sprawdź, czy to samo wystąpi po podłączeniu innego monitora. To samo z kartą graficzna. Edytowane 10 Maja 2011 przez zzizzy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pondzik Opublikowano 10 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2011 heh napewno są zajęte tarot leci o tej porze :P a tak poza tym to co podać??? karta nv gts 250 mod asusa procek c2d e7400 2.8 ram 2x2 gb kingston ale to malo wazne plyta p35 neo-f zasilacz jakies badziewie tagana 240 chyba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malot Opublikowano 12 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2011 może lepiej napisz jaki masz moznitor :), jakiego typu i przez jakie gniazdo podłączasz go do karty graficznej, zaobserwowałem podobną sytuację w pewnym laptopie z panelem LCD, po jakimś czasie działania wyłączał się i jak ruszyło się myszką, czy coś wcisnęło to włączał monitor ale tj. bez podświetlenia. Ale jak się go zamknęło, czyli przeszedł w stan hibernacji, i otworzyło z powrotem to już działał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pondzik Opublikowano 12 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2011 lg flatron l1730s lg zasrany lcdek coraz gozej pewnie kondensatory sie powylewaly :D 2 pseudo sposoby na naprawe : odłączam go i czekam oz sie nagrzeje bo pisze podłącz przewód sygnalowy czy cos i wlaczam i wylanczam 100x tez dziala. a tak poza tym nei wiem ja kie wejscie niebieska taka wtyczka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 12 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2011 Sprawdź z innym monitorem. Nie wymagaj cudów od starego lcdka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pondzik Opublikowano 12 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2011 inne dzialaja przeciez mowie ze to wina monitora... tylko co w nim wymienic??? kondensatory?? nie chce rozkrecac obudowy zepsuje cos jeszcze :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 12 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2011 W poście #3 i #7 napisałem ci, być sprawdził na innym monitorze i nie uzyskałem od ciebie jednoznacznej odpowiedzi, a czytanie twoich postów przyprawia mnie o ból głowy z powodu błędów ortograficznych i braku interpunkcji. A jest sens coś takiego naprawiać? Jeżeli się nie znasz, to albo oddaj do serwisu, albo kup nowy monitor. Jeśli oddasz do naprawy, to licz się z tym, że zapłacisz (dość sporo), a monitor wcale nie musi wrócić naprawiony, bądź zepsuje się znowu i znowu trzeba będzie wydawać nań pieniądze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pondzik Opublikowano 12 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2011 ehh jakbym nie wiedział z tym serwisem. A po 2 to na innym monitoze bez problemu przeciez wiem ze jakby na innym byloby to samo to wina karty i nie pisalbym glupich postow na forum :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 12 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2011 Skoro wszystko wiesz, to czemu od razu nie wymieniłeś monitora? Dżizas, człowieku... :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pondzik Opublikowano 12 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2011 Bo myślałem że ktoś miał podobny problem i wie z której strony walnąć w monitor/użyć super glue :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malot Opublikowano 16 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2011 to już raczej pozamiatane jak nie masz na niego gwarancji, jak bym na twoim miejscu rozglądał się za nowym monitorem, dzisiaj jest w czym wybierać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...