Skocz do zawartości
Pondzik

Problem - moznitor nie świeci

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam taki problem otóż czasami (w większości przypadków) kiedy wyłączy mi sie monitor- auto po 3 min i próbuję go włączyć ruchem myszy nie udaje się : na monitorze miga przez ułamek sekundy to co tam powinno być- mój pulpit ale po chwili znika i robi się czarny. Diodka świeci na zielono czyli monitor jest włączony. Pomaga reset albo wyjęcie i włożenie kilkakrotnie wtyczki monitora do karty. Wiecie może co z tym robić ????? to napewno wina monitora a może systemu lub karty - system instalowalem od nowa ale podmienilem co sie dalo z windows.old bo szkoda mi bylo plików i ustawień. A tak pozatym komp 24/7 3 rok już i nic takiego sie z monitorem nie działo. Proszę o szybką pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie dostałeś odpowiedzi, bo wszystkie wróżki akurat są zajęte odgadując twoją konfigurację i ciężko im idzie.

edit. żeby nie było, że nabijam posty - sprawdź, czy to samo wystąpi po podłączeniu innego monitora. To samo z kartą graficzna.

Edytowane przez zzizzy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh napewno są zajęte tarot leci o tej porze :P a tak poza tym to co podać??? karta nv gts 250 mod asusa procek c2d e7400 2.8 ram 2x2 gb kingston ale to malo wazne plyta p35 neo-f zasilacz jakies badziewie tagana 240 chyba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

może lepiej napisz jaki masz moznitor :), jakiego typu i przez jakie gniazdo podłączasz go do karty graficznej, zaobserwowałem podobną sytuację w pewnym laptopie z panelem LCD, po jakimś czasie działania wyłączał się i jak ruszyło się myszką, czy coś wcisnęło to włączał monitor ale tj. bez podświetlenia. Ale jak się go zamknęło, czyli przeszedł w stan hibernacji, i otworzyło z powrotem to już działał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lg flatron l1730s lg zasrany lcdek coraz gozej pewnie kondensatory sie powylewaly :D 2 pseudo sposoby na naprawe : odłączam go i czekam oz sie nagrzeje bo pisze podłącz przewód sygnalowy czy cos i wlaczam i wylanczam 100x tez dziala. a tak poza tym nei wiem ja kie wejscie niebieska taka wtyczka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W poście #3 i #7 napisałem ci, być sprawdził na innym monitorze i nie uzyskałem od ciebie jednoznacznej odpowiedzi, a czytanie twoich postów przyprawia mnie o ból głowy z powodu błędów ortograficznych i braku interpunkcji.

A jest sens coś takiego naprawiać? Jeżeli się nie znasz, to albo oddaj do serwisu, albo kup nowy monitor. Jeśli oddasz do naprawy, to licz się z tym, że zapłacisz (dość sporo), a monitor wcale nie musi wrócić naprawiony, bądź zepsuje się znowu i znowu trzeba będzie wydawać nań pieniądze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi