toomi1982 Opublikowano 9 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2011 Witam. Wczoraj padła mi karta graficzna MSI GTX 580 OC Twin Frozr II. Komputer nagle się wyłączył i to własnie było jej ostatnie tchnienie. Płyta zgłasza błąd taki sam jakby nie było w ogóle zainstalowanej grafiki. Sprawdziłem na innej karcie i wszystko gra. Oczywiście zadzwoniłem do MSI i powiedzieli mi ,że w Polsce nie ma serwisu kart graficznych - najbliższy jest na Tajwanie. Zadzwoniłem więc do sklepu skad ja zakupiłem. Powiedzieli ,że mam odesłac karte do nich i najprawdopodobniej otrzymam nową. Powiem szczerze ,że troszke trzęsę gaciami , ponieważ nie wiem jaka jest polityka MSI. Czy będą szukać dziury w całym i na siłe beda probowali udowodnic ze to moze z winy uzytkownika. Fizycznie karta wyglada jak nowa-jednak nie dziala. Pewnie dostala jakies spięcie i umarła. Ciekawe jak przebiega weryfikacja co sie wydarzylo skoro nie ma serwizu kart graficznych w kraju. Czy konczy sie tylko na stwierdzeniu ,że faktycznie nie działa czy rozkrecaja na czesci pierwsze i probuja dociec co, jak i dlaczego. Moze ktos ma jakiekolwiek doswiadczenia w tym temacie. Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 10 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2011 Są ludzie na tym forum, którzy niejednokrotnie reklamowali sprzęt obity w taki czy inny sposób. To, że jest to MSI, czy konkretnie GTX580 nie ma w zasadzie żadnego znaczenia. Ważne jest to, czy miałeś odpowiedni zasilacz - 650 powinno być ok. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toomi1982 Opublikowano 10 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2011 Mam Corsaira GS 800. Ale tak gwoli ścisłości jak oni do cholery mogą sprawdzić jaki ja miałem zasilacz?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 10 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2011 Mogą zapytać conajwyżej ;) Ale jak reklamowałem notebooka i uwzględnili mi pękającą obudowe, którą mogli odwalić jako uszkodzenie mechaniczne to chyba nie powinieneś mieć problemów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...