Skocz do zawartości
toomi1982

MSI GTX 580 - Gwarancja

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Wczoraj padła mi karta graficzna MSI GTX 580 OC Twin Frozr II. Komputer nagle się wyłączył i to własnie było jej ostatnie tchnienie. Płyta zgłasza błąd taki sam jakby nie było w ogóle zainstalowanej grafiki. Sprawdziłem na innej karcie i wszystko gra. Oczywiście zadzwoniłem do MSI i powiedzieli mi ,że w Polsce nie ma serwisu kart graficznych - najbliższy jest na Tajwanie. Zadzwoniłem więc do sklepu skad ja zakupiłem. Powiedzieli ,że mam odesłac karte do nich i najprawdopodobniej otrzymam nową. Powiem szczerze ,że troszke trzęsę gaciami , ponieważ nie wiem jaka jest polityka MSI. Czy będą szukać dziury w całym i na siłe beda probowali udowodnic ze to moze z winy uzytkownika. Fizycznie karta wyglada jak nowa-jednak nie dziala. Pewnie dostala jakies spięcie i umarła. Ciekawe jak przebiega weryfikacja co sie wydarzylo skoro nie ma serwizu kart graficznych w kraju. Czy konczy sie tylko na stwierdzeniu ,że faktycznie nie działa czy rozkrecaja na czesci pierwsze i probuja dociec co, jak i dlaczego. Moze ktos ma jakiekolwiek doswiadczenia w tym temacie. Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Są ludzie na tym forum, którzy niejednokrotnie reklamowali sprzęt obity w taki czy inny sposób.

To, że jest to MSI, czy konkretnie GTX580 nie ma w zasadzie żadnego znaczenia.

Ważne jest to, czy miałeś odpowiedni zasilacz - 650 powinno być ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...