Kazanowski Opublikowano 10 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2011 (edytowane) Witam Od paru dni rozłącza mi co parę chwil neostradę. Co może być przyczyną? Błędne parametry, zepsuta karta sieciowa? Mam modem SAGEM Fast800 + neostrada 2,5 Mb/s. Modem mam zainstalowany jako USB ADSL LAN Adapter. Sterowniki do modemu: Driver W.4.0.5 for all operators. W konfiguracji mam: kanały ATM: 0 / 35, enkapsulacje typu VC MUX, multistandard i komunikację USB w trybie BULK. Log systemowy (sytuacja od pkt.1 do pkt5 powtarza się co 15/20 min.): 1) Remote Access (20159): Połączenie z Neostrada ustanowione przez użytkownika AdcVL9L@neostrada.pl za pomocą urządzenia PPPoE6-0 zostało rozłączone. 2) TCPIP (4202): System wykrył, że karta sieciowa USB...- Sterownik miniport Harmonogramu pakietów została rozłączona z siecią, a jej konfiguracja została zwolniona. Jeśli karta sieciowa nie została rozłączona, może wskazywać to na wadliwe działanie karty. Skontaktuj się z dostawcą, aby uzyskać zaktualizowane sterowniki. 3) BROWSER (8033): Sterownik przeglądarki wymusił wybór w sieci \Device\NetBT_Tcpip_{773ADC4D-3905-4CB1-98AA-4673EAF9D780}, ponieważ przeglądarka główna została zatrzymana. 4) TCPIP (4201): System wykrył, że karta sieciowa USB...- Sterownik miniport Harmonogramu pakietów została podłączona do sieci i ma zainicjowane normalne działanie na karcie sieciowej. 5) RemoteAccess (20158):Użytkownik AdcVL9L@neostrada.pl pomyślnie ustanowił połączenie z Neostrada za pomocą urządzenia PPPoE6-0. Dziękuję za pomoc JK Edytowane 10 Maja 2011 przez Kazanowski Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KnoogeR Opublikowano 11 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2011 Sprawdź czy nie masz włączonego oszczędzania energii na porcie USB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazanowski Opublikowano 11 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2011 Miałem włączone oszczędzanie. Wyłączyłem to. Zobaczymy czy coś pomoże. Dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...