janekwisniewskipadl Opublikowano 10 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2011 Siema, mam Huawei E160 bez simlocka i chcialbym uruchomic na nim niemiecka siec ortel, ale kompletnie nie wiem jak sie za to zabrac. Pewnie trzeba by oprogramowanie wymienic? Jak sie za to zabrac? Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 10 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2011 (edytowane) Sterowniki i firmware masz -> sterowniki.bez-kabli.pl - dział forum www.bez-kabli.pl Tworzysz nowe połączenie w Windzie i konfigurujesz je wedle ustawień operatora -> Ortel Mobile - Einstellungen Kartę SIM musisz aktywować ;) -> http://www.ortelmobile.de/en-gb/faq/getting-started/?scrollto=item2 A tu masz faq obrazkowo-tekstowe jak skonfigurować połączenie, jeśli jeszcze tego nie robiłeś -> WAŻNE! Konfiguracja modemów,dzielenie łącza-zbiór linków :: Forum bez kabli Edytowane 10 Maja 2011 przez wreq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekwisniewskipadl Opublikowano 12 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2011 (edytowane) Witam, dzisiaj mialem chwilke wiec pobralem firmware. Po kilku sekundach napisu search wywala blad ze nie znalazlo data card -_-.. Co to oznacza? Stick jest podpety. Probowalem to co pisza na google robic i nie pomaga. Edit: 2. skorzystalem z opisu na stronie po portugalsku, ale z chrome-> tłumaczenie stron dało radę zrozumieć o co chodzi :-) nie do konca jak w opisie ale pomoglo. 3. czyli najpierw w menadzer urzadzen odszukalem uniwerslane kontrolery usb. wybralem urzadzenie Urządzenie pamieci masowej usb (nie mialem innych stickow usb wlozonych wiec ten byl jedyny). w aktualizacji sterownika wybralem: przegladaj moj komputer ... > pozwol mi wybrac ... > odhaczyłem Pokaż zgodny ... > wybrałem Producent (standardowy kontroler hosta ... USB ) > z listy urządzeń Urządzenie kompozytowe USB. Potem ok, ok, itd. ostrzeżenia pomiń i wreszcie.... Z innego forum :) smiga. Teraz ide ustawiac neta hehe Ehh no i mam problem gdyz nie moge znalezc numeru telefonu jaki mam podac w ortelu. Zastanawia mnie tez czy w polsce sie polacze zeby sprawdzic polaczenie czy sie da? Narazie dalem ten numer z plusa ale wyskakuje blad 692 ;/ Witam, moj plus dziala wiec to pewnie wina roamingu ;) w windows 7 wystarczy dac ikonke sieci kolo zegarka i dac polacz w plusie nie trzeba nic wpisywac i mamy internet :D w ortelu sprobuje jak bede za granica. Dzieki za pomoc i pozdro Edytowane 12 Maja 2011 przez crash_zero Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...