slike99 Opublikowano 10 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2011 Witam jestem posiadaczem tego dysku SAMSUNG HD103SJ (na razie na gwarancji, jakiś warning w HDtune miałem to zaniosłem) niestety jest to wersja 32mb cache, teraz chce kupić taki sam dysk i puścić w raid 0, na backupie danych mi nie zależy, a zależy mi na szybkości. Czy wersja 64 a 32 nie będzie się ze sobą gryzła ? Na SSD mnie nie stać, a potrzebuje trochę miejsca. Reszta zestawu asrock p67 pro3, i5 2500k, 2x2gb 1333 goodram. Jeśli źle myślę albo są jakieś inne ciekawsze rozwiązania proszę o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qhash Opublikowano 11 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2011 (edytowane) Witam jestem posiadaczem tego dysku SAMSUNG HD103SJ (na razie na gwarancji, jakiś warning w HDtune miałem to zaniosłem) niestety jest to wersja 32mb cache, teraz chce kupić taki sam dysk i puścić w raid 0, na backupie danych mi nie zależy, a zależy mi na szybkości. Czy wersja 64 a 32 nie będzie się ze sobą gryzła ? Na SSD mnie nie stać, a potrzebuje trochę miejsca. Reszta zestawu asrock p67 pro3, i5 2500k, 2x2gb 1333 goodram. Jeśli źle myślę albo są jakieś inne ciekawsze rozwiązania proszę o pomoc. Zostaw sobie ten na ma magazyn i na miejsce na regularny backup danych z RAID0 a do RAID0 kup sobie jakieś dwie szybkie, jednotalerzowe 500'tki za 120 zł każda. Dopłacisz 40 złotych, a będziesz miał tą szybkość, której pragniesz. btw. tak piszesz, że trzeba się domyślać o co chodzi Edytowane 11 Maja 2011 przez qhash Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slike99 Opublikowano 11 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2011 Jak już napisałem nie zależy mi na backupie, więc muszę wykorzystać dysk który już mam i pytanie dalej brzmi czy wersja 32 będzie działać z 64 mb wersją ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
whatever Opublikowano 11 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2011 Będzie działać. Poza tym możesz wyłączyć obsługę cache, w sumie to chyba nawet na dzień dobry będzie wyłączona... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...