gabathc Opublikowano 11 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2011 Witam wszystkich, dzisiaj będziemy pakować na siłownia. No więc tak, posiadam internet 6mb/s w multimedii + modem wi-fi cisco epc2425. Chcę rozdzielić neta na 2 inne kompy, lecz nie mam pojęcia jak to zrobić. Na laptopie śmiga net bez problemu ale na drugim kompie nie mogę ogarnąć, cały czas wyskakuje złe hasło. Znajomy podrzucił mi pomysł, zalogowania się na stronkę routera(jestem zielony w tym temacie ale mam nadzieję, że wiecie ocb :D) i otwarcia portów, ale jak się okazało, nie mogę się zalogować na http://192.168.0.1/. próbowałem użyć loginu do mm.pl i nazwy+hasła do wifi jednak nic z tego. Ponoć mam kupić jakiegoś switcha, ale nie wiem czy to coś da, skoro nie mogę się zalogować na stronce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 11 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2011 Ten Linksys jest Twój czy dostałeś go od MM ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gabathc Opublikowano 11 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2011 Ten Linksys jest Twój czy dostałeś go od MM ? od MM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 11 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2011 (edytowane) W MM wszelkie zmiany w zakresie tego Linksysa przeprowadzasz na Multimedia Polska a później są one przesyłane do Twojego routera... Podepnij ten drugi komputer kablem i zobaczy czy w takiej konfiguracji (lapek po wifi i drugi komp po kablu + reset modemu)) będziesz miał neta na obu kompach jednocześnie (i czy adresy będą przydzielane poprawnie) - nie wiem jak teraz MM traktuje podpinanie dodatkowych kompów - kiedyś za każdy kolejny się dodatkowo płaciło... Edytowane 11 Maja 2011 przez wreq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gabathc Opublikowano 12 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2011 sprawdze jutro, nie mialem teraz czasu ostatnio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...