mike76 Opublikowano 12 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2011 Witam mam takie pytanie mam zamiar kupic karte gtx 570 i teraz palit czy zotac? czy moj procesor wystarczy a mam phenom 4. 9750 2.4ghz zasilacz delta 649w prosze o pomoc jaka karte dobrac?z tych juz naprawde b.dobrych maM TERAZ GTX 460 PALIT SE czy warto go podkrecic tego procka?czyli jaki musialby byc?? dodam ze moj komp to acer predator g7200 plus 8g ram Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 12 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2011 Procek slaby... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 12 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2011 Wymień procesor, nie kartę. To ten stary grzejnik ogranicza ci cały komputer. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike76 Opublikowano 12 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2011 to jak procesor do tej plyty a plyta glowna acer aspire g7200 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 12 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2011 (edytowane) To nie model płyty głównej, a całego komputera - gotowca od acera. Otwórz obudowę i zrób wyraźne zdjęcie płyty głównej. Płyta ma zapewne podstawkę AM2+, toteż nie wszystkie nowe procesory AMD będą z nią kompatybilne. Edytowane 12 Maja 2011 przez zzizzy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike76 Opublikowano 12 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2011 (edytowane) tak to wygląda a grafika GTX 560 CO O NIEJ MYSLISZ?NO I CZY NADAJA SIE DO MOJEGO KOMPA A NO I TEN PROCEK NAPISZ JAKI PROSZE DZIEKI Edytowane 12 Maja 2011 przez mike76 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 12 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2011 (edytowane) Po co grafikę wymieniać, skoro procesor zostanie taki sam? Proszę bardzo, wymieniaj na 560, ale przyrost będzie niewspółmierny do różnicy wydajności 460 i 560, a to dlatego, że Phenomy pierwszej generacji to bardzo słabe procesory - a na dodatek prądożerne. Wymień go na Phenoma II X4 955, a na pewno poczujesz skok wydajności, bez potrzeby kupowania nowego GF. Żeby procesor działał, musisz zrobić najprawdopodobniej aktualizację BIOSu, bo nie wydaje mi się, że jest najnowszy. MSI Global – Download Center Ściągnij BIOS i użyj poradnika na tym forum, jak go zaktualizować (za pomocą pendrive). Niestety, twoja płyta główna (MSI K9A2-CF) to rewizja pierwsza, toteż ma słabe chłodzenie sekcji zasilania i mały pierdzik na mostku północnym, toteż może sobie nie poradzić z uciągnięciem Phenoma II, nawet po aktualizacji biosu. Jest na to jedna rada - albo wymiana płyty głównej, albo zakup radiatorów na sekcję zasilania i chipset. Na szczęście, niektórzy piszą o braku jakichkolwiek problemów z tymi procesorami, więc musiałbyś na własną rękę sprawdzić, czy w twoim przypadku to zadziała. Edytowane 12 Maja 2011 przez zzizzy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike76 Opublikowano 12 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2011 ok dzieki śliczne za pomoc z tym biosem to chyba sobie nie poradze:)znajac zycie to coś nie tak pójdzie wiec kupić tamtego procka co napisaleś i zostawić mojego gtx460se Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 12 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2011 Tak - chociaż, jak pisałem, może nie działać na starym BIOSie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 12 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2011 Proste niech kolega znajdzie jakis sklep prowadzony przez Entuzjastow PC zagadac z nimi niech proca przetestuja na tym mobasie jak zatrybi i przejdzie kilka testow Zaplacic i po problemie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike76 Opublikowano 12 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2011 (edytowane) co o tym sądzicie czy cos zmienic plyta glówna-asutec pgx58d-e grafika pny gtx 570 1.28gb ddr5 320bit pci expres x16 zasilacz antec hcg-900v procek core i 7 2600 k/3.4 ghz i teraz jakie pamieci do tej plyty i grafiki np:corsair ddr3 1600 mhz 8gb 2x240 pin 9-19-9-27 dajcie porade jakie chlodzenie di tego wszystkiego!!! Edytowane 14 Maja 2011 przez mike76 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...