remyleblau Opublikowano 12 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2011 Witam, mam problem na w/w windowsie. Podczas wybierania gdzie mam zapisac plik nie widze standardowej struktury - Moj Komputer -> Dyski etc, widze tylko defaultowe katalogi windowsa typu moje dokumenty/obrazy itp. Nie widze tez nigdzie "ikony" moj komputer, tak zebym mogl wejsc i widziec standardowo dyski twarde, cdromy i reszte. Jak probuje wyswietlic ikone moj komputer na pulpicie to opcja jest nieaktywna - wszystkie inne (kosz, siec etc) mozna zaznaczyc ale 'komputer' nie da sie odhaczyc, checkbox jest na standardowy jasniejszy szary kolor. Probowalem na rozne sposoby ale nic nie pomoglo, nie chce przywracac windy przez restore point, mozna jakos zresetowac ustawienia samego systemu? Screeny w zalacznikach aby lepiej zilustrowac problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bierek Opublikowano 13 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2011 uruchom -> gpedit.msc -> Konfiguracja użytkownika -> Szablony administracyjne -> Pulpit -> usuń ikonę komputera z pulpitu. Sprawdz jak masz ustawioną tą opcję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...