makusx Opublikowano 12 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2011 Witam, Potrzebuje płyty głównej pod procka PII 955 BE, którego chce podkręcić do 3.8-3.9 GHz. Płyta powinno być w cenie do +-300zł, nie musi mieć zintegrowanej grafiki bo i tak jej nie będę używał (mam radka 5850), również chciałbym aby obsługiwała buldożery. Sklep jaki by mnie interesował to proline (ew moga być inne). Reszty komputera nie wymieniam, był składany na podstawie propozycji z purepc więc jest raczej dobry :lol2: makusx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 12 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2011 Asrock 870 Extreme3 R2.0 Tylko zapytaj czy mają odpowiednią rev. Jak możesz możesz zaczekać z zakupem to wstrzymaj się do pojawienia się procesorów i nowych chipsetów. Jeśli potrzebujesz płytę na już, wymieniony wyżej 870 Extreme3 R2.0 nie będzie złym wyborem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makusx Opublikowano 12 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2011 (edytowane) Czekać to za bardzo nie chce, bo nie rzucę sie zaraz po premierze na buldożera. Chciałbym sie jeszcze zapytać jak samemu rozpoznać rev2? bo słabo wierze w 'specjalistów' naszych sklepów :lol2: a jak nie ta, to jaka jeszcze płyta? widziałem że MSI i Asus tez zadeklarowali już płyty na AM3+ tylko nie mam pojęcia które są warte uwagi... @EDIT spodobała mi się jeszcze taka karta Asus M4A88T-V EVO tylko, ze... ma karte zintegrowaną i nie wiem jak z am3+. Za to podobno bardzo ładnie się na niej kreci procka :) Edytowane 12 Maja 2011 przez makusx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alin06 Opublikowano 12 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2011 Obecne płyty główne ASUS AM3 gotowe na Bulldozery! | PurePC.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 12 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2011 Poniżej pierwszego slotu pci-e x16 masz: 870 Extreme3 REV Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makusx Opublikowano 13 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2011 próbowałem skontaktować się z paroma sprzedawcami przez e-mail ale jak na razie brak odpowiedzi. Chyba ostatecznie i tak wezmę ten model skoro aż tak go polecacie (przynajmniej dobry do OC). W sumie mam jeszcze jedno pytanie czy w pudełku są wszystkie śrubki, kołki, panel tylni i inne potrzebne rzeczy do montażu ? Płytę i tak zamówię po weekendzie więc jak ktoś ma jeszcze jakaś sugestie to proszę walić śmiało :lol: pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cons Opublikowano 13 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2011 Panel tylny jest w komplecie, ale śrubki i tulejki są z obudową, nie z płytą główną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makusx Opublikowano 13 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2011 (edytowane) Dzięki, płytę będę zamawiał w morele.net, odbiór w punkcie w moim mieście. Chciałbym zamówić również wszystkie śrubki potrzebne do montażu, a więc jak fachowo nazywa się te wszystkie śrubki aby zamówić przez neta? chyba ze na miejscu w punkcie będą coś mieli ? :mur: Edytowane 13 Maja 2011 przez makusx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cons Opublikowano 14 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2011 Ja osobiście nigdy nie widziałem osobno do kupienia śrubek i tulejek do mocowania płyty głównej, zawsze jest to dodawane do obudowy. Jeżeli nie masz ze starej obudowy, to możesz zapytać w sklepie (najlepiej takim gdzie mają serwis, wtedy śrubek itp. mają pod dostatkiem). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 14 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2011 (edytowane) Śrubki mogą być te, którymi masz przykręconą obecną płytę. Jeśli sprzedajesz cały komputer to będziesz je miał z nową obudową. Zestaw montażowy ATX - KIT2 :: ..:: Angela.pl ::.. Edytowane 14 Maja 2011 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makusx Opublikowano 18 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2011 Cześć, obdzwoniłem chyba wszystkie sklepy i nigdzie nie mają Asrock 870 Extreme3 R2.0. Myslałem tez nad innym asrockiem 880g pro3 ale z nim też jest ciężko (mają go sklepy, słabo oceniane na opineo). Prosiłbym o jakieś inne propozycje i jest mi już właściwie jedno czy będzie miała zintegrowana kartę czy nie , ważne żeby było dobre OC, radiatory tam gdzie trzeba, myślę max do 340zł makusx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 18 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2011 (edytowane) Może polecany tu GA-870A-USB3L (rev. 3.1) ? Edytowane 18 Maja 2011 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cons Opublikowano 18 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2011 A tu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makusx Opublikowano 18 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2011 (edytowane) @2UP Też o nim myślałem, tylko martwi mnie to że nie ma radiatora na sekcji zasilania i według opisu nie obsługuje pamięci 1600(?) @UP tylko, że to nie jest chyba rewizja 2 ? No i ogólnie o pc-media źle piszą.... @EDIT lepsza alternatywą dla gigabyte była by chyba MSI 870A-G54 (tak mi sie zdaje) Edytowane 18 Maja 2011 przez makusx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 18 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2011 (edytowane) http://download.gigabyte.asia/FileList/Memory/mb_memory_ga-870a-usb3l.pdf przecież są tu też pamięci 1600MHz. Support for DDR3 2000(O.C.)/1333/1066 MHz memory modules1066/1333MHz tyle oficjalnie wspiera chyba kontroler w cpu. Co powyżej to w trybie oc. Dzielniki w biosie umożliwiają oc pamięci do 2000MHz. Nie będą przecież pisać w trybie oc 1600/oc 1800/oc1833 :)/oc2000MHz tylko podają maksymalną wartość. Jak coś to giguś ma otwory na radiator sekcji, u MSI nie widzę otworów. Edytowane 18 Maja 2011 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cons Opublikowano 18 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2011 @UP tylko, że to nie jest chyba rewizja 2 ? No i ogólnie o pc-media źle piszą.... Właśnie nie jest napisane, trzeba by zadzwonić. Widziałem, że część opinii jest pozytywnych, a część negatywnych, ja znałem ten sklep zanim jeszcze zaczęli sprzedawać przez internet (NetKom w Kielcach) i nie miałem problemów z nimi, może teraz przez internet robią czasami problemy, tego nie wiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makusx Opublikowano 18 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2011 Czyli np takie ramy powinny chodzić? i ile moze kosztować radiator do tej płyty? Chyba już mam zwycięzce :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 18 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2011 Ram powinien działać. Radiator pewnie będziesz musiał zrobić lub szukać na allegro odzyskowego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 18 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2011 (edytowane) W angela.pl możesz kupić radiatory na sekcję od Enzotech, któreś miały odpowiedni rozstaw otworów montażowych. Oczywiście taniej wyjdzie zrobić coś samemu. Edytowane 18 Maja 2011 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...