qhash Opublikowano 12 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2011 (edytowane) Mam taki problem. Wyciągnąłem mój dysk z laptopa i teraz używam go jako dysku przenośnego z danymi. Wcześniej, kiedy pracował jako dysk systemowy w laptopie, chodził super. Wielu użytkowników Acer 5820TG narzekało, że parkuje głowicę i przycina. U mnie to nie występowało. Sytuacja jest zupełnie inna na zewnątrz. Mam kieszonkę z ENERMAXa i w niej siedzi ten dysk. Podłączam go do kompa przez USB2.0 Dysk przycina tak, że szkoda gadać. Szukam jakiegoś pliku, znajduję, patrzę w pocztę, szukam drugiego, cała operacja pomiędzy jednym a drugim szukaniem zajmuje może 30 sekund,a on już musi chwilę "pomyśleć", stuknąć i rozkręcić się... i np. przez 5-6 sekund nic się nie dzieje i dopiero po tym okresie wszystko działa. Pomysły jak sobie z tym poradzić? Myślałem o quietHDD ale nie chce instalować aplikacji. Może da się to zrobić z poziomu ustawień USB czy menadżera zadań? Dysk jest ustawiony na "Quick Removal" Edytowane 12 Maja 2011 przez qhash Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skow29 Opublikowano 13 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2011 za mało prądu - trzeba podpiąć dodatkowe zasilanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qhash Opublikowano 14 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2011 za mało prądu - trzeba podpiąć dodatkowe zasilanie Jesteś tego pewien ? Czyli podłączyć dwa kabelki wystarczy? Zaraz sprawdze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 19 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2011 Sprawdziłeś? Problemy z niedoborem prądu się niestety zdarzają. Jeden dysk nawet nie chce mi startować jak podłącze go z przodu obudowy gdzie są tylko dłuższe kable połączeniowe do płyty. Z tyłu kompa czyli bezpośrednio z płyty startuje od razu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...