Skocz do zawartości
deek

Neostrada- brak dynamicznego IP

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam pytanie,zaobserwowałem dziwną sytuację mam opcje neo 10mb router to tp w8910g i tu pojawia sie mój problem.Czego po odłączeniu routera od zasilania na jakiś czas nie zmienia sie ip na inne. To samo w jdownloader mam skrypt który resetuje mi automatycznie router ale nie uzyskuje mi nowego ip tzn przed rozłączeniem jak i po mam ten sam numer ip-dziwne. Prosił bym o pomoc z góry dziękuje. pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na jaki czas odłączasz router, jeśli na minute lub dłużej powinien pobrać nowy adres

Sprawdź umowę i aneks jeśli był podpisywane czy nie zmieniła się kwestia przydzielania ip, jeśli umowa mówi że masz zmienne możesz próbować zgłosić to do ich pomocy technicznej że opcja dynamicznego adresu nie działa.

Ewentualnie podłącz się do konfiguracji routera przez telnet i z palca wymuś pobranie nowego adresu.

Edytowane przez medive

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z zapisu o dynamicznie przydzielanym adresie ip nie wynika, że musisz przy każdym połączeniu uzyskać inne ip. Ja mam też dynamiczny przydział ip a od kilku lat mam to samo ip. Z tego zapisu w umowie wynika tylko tyle, że dostawca nie zapewnia Ci określonego stałego ip. Być może było za dużo zgłoszeń nadużyć i TPSA uznała, że trzeba to ukrócić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi