szczupak01 Opublikowano 12 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2011 Objawy: niebieska tapeta, dużo wyskakujących okienek z traya typu : Warning: Your computer is infected. Windows has detecteed spyware infection" Przy próbie ściągnięcia jakieś antywira automatycznie go blokuje. Normalna próba wyłudzenia pieniędzy, chcą 59$ za "licencje". W internecie same strony niby po polsku, tłumaczone translatorem (zdania nie trzymają się kupy). System Vista 64bit, długo nie było na nim żadnego scana. W sumie szkoda go, bo to mój stary sprzęt, a z resztą nie mam dużo czasu na zabawę z nim. Jakieś rady? Format? Może z awaryjnego da się coś ugrać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 13 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2011 Daj logi z OTL, sciagnij otl.scr lub otl.com jezeli nie bedziesz mogl uruchomic exe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak01 Opublikowano 14 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2011 Problem rozwiązałem ściągając w trybie awaryjnym z obsługą sieci ten program z otl, przeskanowało, usunęło, już jest spoko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 14 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2011 OTL niczego sam nie usuwa, wiec nie wymyslaj, ze cos zrobiles. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak01 Opublikowano 15 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2011 Skoro nic się już nie pojawia i jest przed atakiem to co mam wymyślać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...