Skocz do zawartości
gorky1000

gdzie kupie taki wiatrak?

Rekomendowane odpowiedzi

w 4MAX :

SUNON 120x120 mm 38mm PMS1-6A

Wentylator SUNON 120x120 mm 38mm PMS1-6A, Napięcie: 12V, Przepływ powietrza: 181,79 m3/h, Pobór prądu: 0,57 A, Moc: 6,8 W, Poziom dBA: 41, Obr./min.: 3000 +-250, Typ łożyska: ślizgowe

troche nizsze obroty, ale nic mocniejszego nie znalazlem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poszukuje wiatraka 12 cm 12volt i conajmniej 3500 obr/min na wgk nic takiego nikt nie ma, ma ktos moze z was namiar na kogos kto by cos takiego mial?

to sprawdz na WGE ,sa do wyboru do koloru do wielkosci

no z tym kolorem torzesadzilem,ale nie bardziej niz oni z cenami :D

jest taki 10x10 (mm) za 65pln,gdybym wygrak w Lotto to bym na kazdy tranzystor nalozyl malu radiatorek z takim wlasnie wiatraczkiem :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poszukuje wiatraka 12 cm 12volt i conajmniej 3500 obr/min na wgk nic takiego nikt nie ma, ma ktos moze z was namiar na kogos kto by cos takiego mial?

to sprawdz na WGE ,sa do wyboru do koloru do wielkosci

no z tym kolorem torzesadzilem,ale nie bardziej niz oni z cenami :D

jest taki 10x10 (mm) za 65pln,gdybym wygrak w Lotto to bym na kazdy tranzystor nalozyl malu radiatorek z takim wlasnie wiatraczkiem :twisted:

wlasnie napisalem ze na gieldzie nie ma :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niemiec:

widziales takiej wielkosci wiatraki w Olsztynie :?: widzialem w inter-czipie ale po okolo 60zl i wzyz...  :(

niestety nie widzialem, ale w RadAn komputer moga zamowic, jak do nich pojdziesz w poniedzialek to do konca tygodnia powinny byc, bo pod koniec tyg ma byc dla mnie arctic silver ceramique :twisted: do inter-chipa sie wybiore w pn bo tez potrzebyje 2 wiatraki 12 na chlodnice.

na allegro znalazlem cos takiego

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=13607904

tylko koles nie odpisal mi na prosbe o sprawdzenie czy chodza na 12V

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poszukajcie w sklepach elektronicznych , tam sa czesto gesto i taniej niz w komputerowych.

W piatwk bylem w sklepie elektornicznym imieli tasmy ide ata 100, 2 sztuki za 8 zeta, a w komputerowych sprzedaja jedna sztuka za 15/20 zeta, wentylatorow zaponialem obejrzec ale wiem ze najbardziej oplaca sie je kupowac wlasnie w sklepach z czesciami elektronicznymi

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak za taki wiatrak to cena zawalista... tylko ciekawe czy chodzi na 12V... jak by ten kolo odpisal to daj znać (listownie lub gg) :D

moze jak pare osob go jeszcze pognebi to moze odpiesze, wiec do dziela... :)

Dzwoniłem do niego i powiedział że na 12V ponoć nie rusza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak za taki wiatrak to cena zawalista... tylko ciekawe czy chodzi na 12V... jak by ten kolo odpisal to daj znać (listownie lub gg) :D

moze jak pare osob go jeszcze pognebi to moze odpiesze, wiec do dziela... :)

Dzwoniłem do niego i powiedział że na 12V ponoć nie rusza.

to szkoda :(, bo za taka kase to byl by wypas :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niemiec:

widziales takiej wielkosci wiatraki w Olsztynie :?: widzialem w inter-czipie ale po okolo 60zl i wzyz...  :(

No widzisz, masz problem. Wentylatory są drogie jak nie wiesz gdzie szukać.

A ja kupiłem na Świebodzkim (taki targ złomu we Wrocławiu) wentylator 12x12 cały aluminiowy (korpus i łopatki). Wydajność ma taką, że za chwile spowoduje u mnie przeziębienie :wink: ale jest niezły na ten upał 8) więc muszę się wentylować. Parametry: 24V/5.3W (na 12 też nieźle daje), dwa łożyska kulkowe.

Na koniec cena: 4zł - bez kitu, on tyle kosztował :P

P.S. Na koniec przypomniało mi się: jak na uzywany, to jest w zaj...stym stanie, jak by mi ktoś wcisnął to jako nówkę, to bym uwierzył.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Majster ten targ zlomu to jest co takiego jak gielda saochodowa :?:

Nie, to takie targowisko gdzie można kupic wszystko: żarcie, ciuchy, meble, zwięrzeta, narzędzia i staf elektryczno-elektroniczny nowy i używany. Wiekszość tego stafu to złom, ale moża znaleźć dużo dobrych rzeczy. Na przykład Amator2 za 7zł + 2 głośniczki za 10 i już nie trzeba z słuchawkami przy kompie się męczyć. Ogólne jak to się mówi mydło i powidło. Do kompletu brakuje tylko żeby ktoś zaczął tam sprzedawać dyplomy magistra. Teraz sa dobre czasy, bo upał. Idziesz pod koniec targu (po 12:00) i spalone słońcem dziadki dają dużo utargować, byle jak najszybciej się towaru pozbyć.

A tak wogóle to kiedys był bardzo piekny dworzec kolejowy, tylko okazał się niepotrzebny i teraz na dawnych peronach jest targowisko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ruski runek to na stomilu...

aaa z tom zatorzanka to co mi si poje...  :oops:  mialem na mysli ten rynek na grunwaldzkiej...

to tam na 99,9% nie bedzie. bylem dzisiaj w inter-chioie i niestety potwierdzam Twoja wersje, ze wentyle 12cm sa chodza od 45 do 60zl :(

musze sie spytac za ile w Ince mi sprowadza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Noooo... teraz chociaż wiem z kim gadam :)

Niemiec pare pytanek mam :

1. Bedziesz kupowal ta katodke :?: ( jestem ciekaw jak w nocy swieci :lol: )

2. Orientujesz sie moze gdzie w Olsztynie mozna dostac antka 1700+ z dobrej serii :?:

3.... jak co to bede doipsywal :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam :)

ad1 narazie nie bede bral katpdy, bo jak brac to dwi i do tego okno i (....) a moj duronek jest juz slabiutki :(

ad2 od dluzszego czasu w RadAn komputer przewijaja sie tam fajne procki. teraz bawia sie jakims prockiem chlodzonym aero7+. Polecam sie do nich przejsc bo sciagaja praktycznie co chcesz (ja czekam na Arctic Silver Ceramique :) ) i nawet takie katodki sciagana taniej bo wczoraj z kolesiem juz rozmawialem na temat katod :)

ad3. nie ma sprawy

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...