Skocz do zawartości
Dwd89

Razer Mamba i Windows 7 Ultimate x64

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

chciałbym przedstawić swój problem:

kupiłem mysz razer mamba po podłączeniu poprzez kabel myszka działa jak trzeba. natomiast po podłączeniu stacji dokującej powstaje problem z sterownikami.

w menadzerze urządzeń powstało po 6 wpisów Urządzenie sterujące użytkownika zgodne z HID z czego jeden zawsze jest z ostrzeżeniem - brak sterowników. jak również 6 wpisów urządzenie zgodne z HID z czego jeden również z wykrzyknikiem i tym samym problemem. Sprawdzone na 2 laptopach z win7 x64 i ta sama reakcja.

Zainstalowany sterownik z strony razera 1.07.

Co ciekawe czasem stacja dokująca zostaje poprawnie podłączona natomiast nie można sparować myszy. Oraz nie można uruchomić aplikacji sterującej od mamby.

Firmware w myszy i stacji dokującej jest najnowsze, zrobione pomyślnie poprzez upgrade firmware.

Byłem pewien że z stacją dokującą jest coś nie tak, natomiast przed chwilą, po podłaczeniu została poprawnie podłączona i mysz działała. Więc problem dotyczy sterowników i ich nie prawidłowym działaniem pod win7 x64.

Mam możliwość zwrotu myszy, lub oddaniem jej na gwarancje, natomiast nie jestem pewien czy to w ogóle mi pomoże.

Chciałbym aby jakiś użytkownik tejże myszy korzystający z niej na win7 x64 się wypowiedział czy również ma takie problemy[źle napisane sterowniki] (u mnie na 2 laptopach to samo) czy poprostu mam stacje dokującą w jakiś sposób uszkodzoną.

-- w tej chwili mialem mozliwosc korzystania z myszy bezprzewodowo, po okolo 10s stacja dokująca straciła połaczenie. System się zamraża na sekundę w okresie ok co 3 sek. próbując zainstalowac urządzenie.

http://www.youtube.c...h?v=CX5tbEzuo3A -> na tym filmie widać iż uzytkownik posiada win7 x64 i razer mambę i gra bez problemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi