Skocz do zawartości
zielonahawajka

Phenom x6 a może jednak intel?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Zamierzam lekko zmodernizować mój stary komputer. Od paru dobry lat już tyle w tym nie siedzę, a nie mam na to za bardzo czasu zwracam się z prośbą o pomoc do doświadczonych forumowiczów ;)

Mój stary sprzęt to:

LANPARTY P35 DK

E8500 @3500MhZ

2x2GB PAtriotów CL4

Tuniq Tower (to dla ochłody ;)

GTX 280 - jak na razie zostaje

Znalazłem gościa który kupi ode mnie całość razem z chłodzeniem (i dobrze bo ta srebrna pasta modna 2-3 lata temu podobno łączy nierozerwalnie;)

Wymyśliłem coś takiego:

ASUS CROSSHAIR IV FORMULA

lub

ASUS M4A89GTD PRO

Phenom II 1090T (wybiłem sobie z głowy 1100T bo podobno niczym się nie różnią poza 100MhZ)

RAM - no właśnie 1600? 1800? 1866? czy może 2000? 4GB raczej starczą na początek, ale mile widziane tanie i dobre 8GB

Chłodzenie ? dobre i tanie, takie które poradzi sobie z podkręconym prockiem

Komputera używam do wszystkiego, ale chciałbym żeby najnowsze gry działały na nim tak jak 2 lata temu na moim starym sprzęcie ;) Mam zamiar go trochę podkręcić, ale nie będę bił na nim rekordów.. Mój budżet to max 2k.

ps. A może jednak intel?!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Harry Lloyd

Nie lepiej poczekać ten miesiąc/dwa aż sie wyjaśni wydajność Bulldozera?

Do tego kompletny bezsens tyle dać za płytę. Np. moja z podpisu w recenzjach robi często wyższe HTT niż ten Crosshair, a kosztuje bardzo mało. Sekcja zasilania ta sama, chłodzenie w pełni wystarczające.

Zresztą jeśli czekać na Bulldozera, to nie ma co patrzeć na obecne płyty, bo zawsze w jakimś stopniu go ograniczą. Jak kupować nową, to lepiej poczekać na AM3+ i chipsety serii 900.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi