benqzenq Opublikowano 15 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2011 Witam! otóż gra: assasin creed 2 tnie się niekiedy strasznie! test drive unlimited 2 niekiedy tez charczy i blur też miewa spatki klatek co jest bardzo wkurzające. Sprzęt (nie podkręcałem): phenom x4 955 3.2 ghz gigabyte geforce 460gtx oc 1gb pamiec keningston 4gb 1333 płyta gigabyte dysk samsung 1tb fortron 500W windows xp sp3 directx najnowszy, stery tez. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 15 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2011 Powodów może być kilka, np stary wolny dysk który nie nadąża z dogrywaniem danych. Albo grasz ze zbyt wysokimi ustawieniami graficznymi w stosunku do możliwości sprzętu. Nie jest zły ale nie jest to górna półka i na fullHD z włączonym AA może nie dawać rady, a o tym nic nie napisałeś w jakiej rozdzielczości grasz i z jakimi ustawieniami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benqzenq Opublikowano 15 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2011 Gram w rozdzieloczości max 1440x900 więcej nie da rady monitor ;/ detale zazwyczaj max a aa na x4, myślę że te gry nie mają oszałamiającej grafy i powinny chodzić bez problemu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shXh Opublikowano 15 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2011 Gram w rozdzieloczości max 1440x900 więcej nie da rady monitor ;/ detale zazwyczaj max a aa na x4, myślę że te gry nie mają oszałamiającej grafy i powinny chodzić bez problemu... Słaby procesor lub dysk. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benqzenq Opublikowano 15 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2011 Słaby procesor lub dysk. no bez przesady że procek słaby...te gry powinny śmigać aż milo, a tu lipa. A to dysk do wymiany czy jak ?? ;// Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 15 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2011 Procka można by podkręcić tak do 3.8, wtedy nie powinien ograniczać karty graficznej. A co do dysku, to co to za samsung? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shXh Opublikowano 15 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2011 (edytowane) no bez przesady że procek słaby...te gry powinny śmigać aż milo, a tu lipa. A to dysk do wymiany czy jak ?? ;// Ale nie ma w tym żadnej przesady. AMD w grach = ROFL. Testy: gry 3,5 GHz AMD < 2,6 GHz Intel Takie są realia. Edytowane 15 Maja 2011 przez shXh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benqzenq Opublikowano 15 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2011 Czyli najlepiej spróbować z tym podkręceniem? na Boxie dobrze się kręci?? i w biosie mam to zrobić? pytam bo z podkręcania ciemny jestem <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackMachine Opublikowano 15 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2011 Czyli najlepiej spróbować z tym podkręceniem? na Boxie dobrze się kręci?? i w biosie mam to zrobić? pytam bo z podkręcania ciemny jestem <_< O podkręcaniu na boxowym chłodzeniu zapomnij. W najlepszym wypadku mocno skrócisz żywotność procesora, w najgorszym go spalisz. Standardowe chłodzenie po prostu do podkręcania się nie nadaje. Zainwestuj w coś porządnego, np. Zalmana CNPS10X Performę. Trochę trudny montaż, ale świetna wydajność, zwłaszcza w tej cenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrMiss Opublikowano 15 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2011 moze ci sie karta przegrzewa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...