Skocz do zawartości
Zygfryc

Komputer do Wszystkiego 3400zł!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Razem z bratem składamy komputer głównie do gier ale nie tylko... Otóż mamy do dyspozycji 3400zł Max (w tym też Windows 7). Złożyliśmy zestaw opierając sie na zestawie podanym na tym forum na maj 2011r.Części wybieraliśmy tylko ze sklepu KR System! Skręciliśmy coś takiego :

Posiadam Monitor: LG Flatron W2252TQ-PF.

Procesor:PROCESOR CORE I5 2500K 3.3GHz LGA1155 BOX cena:726zł

RAM:GOODRAM DDR3 4096MB PC1333 CL9 cena:135zł

Płyta Główna:ASROCK P67 PRO3 Intel P67 LGA 1155 (PCX/DZW/GLAN/SATA3/USB3/RAID/DDR3) cena:407zł

Karta Graficzna:GIGABYTE ATI Radeon HD6950 2048MB DDR5/256bit DVI/HDMI/DP PCI-E (800/5000) cena:929zł

HDD:HDD SAMSUNG 1TB HD103SJ cena:185zł

Napęd:DVD-REC SAMSUNG SH-S223C SATA CZARNY BULK ASAP cena:78zł

Obudowa:OBUDOWA COOLERMASTER ELITE430 BLACK B/Z RC-430-KKN1 cena:174zł

Zasilacz:ZASILACZ OCZ MODXSTREAM PRO 500W MODULAR OCZ500MXSP-EU cena:227zł

Chłodzienie CPU:ZALMAN CNPS10X PERFORMA cena:113zł

Oprogramowanie:MS Windows Home Prem 7 64-bit cena:315zł

Razem:3332zł

Co myślicie o tym zestawie??? Co ewentualnie trzeba by było wymienić???

Czy zacilacz wystarczy??? Czy taka karta graficzna będzie dobra(Może jakiś inny producent)???

Prosze o dobur części tylko ze sklepu KR System!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

darksigns, jak bedziesz mial kompa z 4GB i drugiego takiego samego z 8GB, to tez powiesz ze nie ma roznicy w wydajnosci bo w grach jest tyle samo fps?...... blagam

Zygfryc, masz ochote. bierz z 2GB. przyjda nower gry, z wiekszymi texturami, wieksza iloscia, uwtawisz wieksze AA. przyda sie.

Edytowane przez KoMic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

darksigns, jak bedziesz mial kompa z 4GB i drugiego takiego samego z 8GB, to tez powiesz ze nie ma roznicy w wydajnosci bo w grach jest tyle samo fps?...... blagam

Zygfryc, masz ochote. bierz z 2GB. przyjda nower gry, z wiekszymi texturami, wieksza iloscia, uwtawisz wieksze AA. przyda sie.

Różnica wydajności między HD6950 z 1GB i 2GB pamięci na pokładzie w rozdzielczości 1920:1080 to 0,2% i tekstury nie mają tu żadnego znaczenia.

Wcześniej mówiłeś też o różnicy w grach między 4GB a 8GB pamięci. Jeśli chodzi Ci o pamięć RAM, to gry nie wykorzystują 8GB, większość nie wykorzystuje nawet 4GB więc różnicy między ilością pamięci nie będzie.

@Zygfryc

Jeśli bierzesz Radeona HD6950 z 2GB pamięci to tylko referenta, bowiem tylko one modują się na HD6970. Jeśli chodzi o HD6950 z 1GB pamięci, to moduje się tylko niereferent Sapphire.

Edytowane przez BlackMachine

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BlackMachine, piszesz żeby kupować jak coś wersje referencyjne radków bo tylko takie da sie modować. (nawiasem nie wiem czy to sie tyczy tylko z 2Gb na pokładzie ? ). No ale chyba coś za coś, chłodzenie w refkach nie jest za bogate, wiec $ trzeba ładować w chłodzenie = troche babrania = strata gwarancji (chyba że bedziemy sie bawic w przyklejanie głutowców z powrotem). wyjątek stanowi Saphire o ktorym piszesz wyzej

Edytowane przez tommiyacht

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tzn. ten sklep wybrałem dlatego ze nigdy nie skladałem kompa sam i myslałem że oni mi złorzą, ale mam kumpla który by ewentualnie mógł mi pomóc. Jakie sklepy z krkowa byslcie polecali w których ewentualnie mógłbym kupić ten zasilacz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To w takim wypadku jaki byście mi polecili zakupić zaślacz do podanego zestawe???

I jaką byście mi doradzili kupić Karte Graficzną do podanego zestawu ocywiście 1GB???

Oczywiście ze sklepu KR System!

Edytowane przez Zygfryc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ewentualnie zasilacz możesz zmienić na TACENS VALEO

Operłem sie na tym i wybrałem ten zasilacz:

ZASILACZ TACENS VALEO III 600W MODULARNY (80+ BRONZE)

Jak myślicie bedzie odpowiedni???

I mam jeszcze dylemta na tymi kartami:

ASUS GF GTX 560Ti 1024MB DDR5/256b D/H PCI-E DC ENGTX560 TI DCII/2DI/1GD5

GIGABYTE ATI Radeon HD6950 1024MB DDR5/256bit DVI/HDMI/DP PCI-E (870/5000) (wer. OC - Over Clock) GV-R695OC-1GD

Teraz zastanawiam sie którą wybrać możecie mi doradzić i uzasadnić dlaczego ta karta???

Edytowane przez Zygfryc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi