Zarox Opublikowano 15 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2011 Witam! Mam pytanie odnośnie zestawu jaki znalazłem w temacie "Zestawy Komputerowe na Maj 2011". Chodzi mi głównie oto: Czy taki komputer "pociągnąłby" najnowsze tytuły ( Crysis, Battlefield Bad Company 2, Wiedźmin 2 itp. ) na maksymalnych ustawieniach? : Procesor : Intel Core i5 2400 Chłodzenie Procesora : Xigmatek Gaia SD1283 Płyta Główna : ASRock P67 PRO3 B3 RAM : GoodRam 4GB 1333MHZ Karta Graficzna : Gigabyte Radeon HD6850 1GB OC Zasilacz: OCZ ModXStream Pro 500W HDD : Samsung 500GB 16MB Cache F3 Napęd : Samsung SH-223C SATA Jeśli nie: to co należało by wymienić? Dziękuję i Pozdrawiam! Zarox Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 15 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2011 (edytowane) Zależy od gry i rozdzielczości. Zasilacz możesz zmienić na SS500ET, dołożyć do Performy/Fortisa i 2500k. Jeśli masz zamiar kupowac w ESC, czyli w sklepie, który jest polecany na portalu to przejrzyj ten temat. Edytowane 15 Maja 2011 przez andrew777 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zarox Opublikowano 22 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2011 Dobra! Dzięki Wielkie :) Mam jeszcze jeden zestaw, który widziałem w sklepie: PROCESOR: AMD Phenom II x4 3.2 GHz Quad Core HDD: 500GB SATA III RAM: 4GB DDR3 1333 MHz GRAFIKA: Gainward GeForce GTS450 1GB DDR5 NAGRYWARKA: DVD SUPER-MULTI DŹWIĘK: 5 + 1 surround KARTA SIECIOWA: 10/ 100 + OBUDOWA: AEROCOOL VS-4 + MODECOM 500W To samo pytanie :D Czy byłby w stanie odpalić nowe tytuły (Crysis 2, Wiedźmin 2 ) na "full detalach" i rozdzielczości 1280 X 1024 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 22 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2011 (edytowane) Zapewne zasilacz jest nic nie wart. Grafika słaba. Nie wiadomo jaka płyta , pewnie jakieś badziewie. Crysis 2 pewnie by działał ale na wiedzmina nie licz. Ten zestaw w 1 poście jest duuuuuuuużo lepszy. Edytowane 22 Maja 2011 przez Maciem 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zarox Opublikowano 22 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2011 Aha, Dzięki ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zarox Opublikowano 1 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2011 Jeszcze jedno pytanie. Czy zakup "chłodzenia procesora" jest konieczny? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 1 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2011 Jeśli zależy Ci na ciszy lub chcesz podkręcić procesor to tak. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zarox Opublikowano 1 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2011 Nie zależy mi na razie na podkręcaniu, gdyż się na tym po prostu nie znam, więc dobrze, że nie jest konieczny ten zakup. Dzięki za pomoc. Sory, że tak męczę, ale trapi mnie jedno pytanie czy te karty czym się od siebie różnią?: Karta graficzna Asus Radeon HD6850 1024MB DDR5/DVI/HDMI/DP PCI-E (790/4000) (wentylator DirectCU wer.2) (EAH6850 DC/2DIS/1GD5/V2) w Morele.net Karta graficzna Gigabyte GV-R6850 OC-1GD w Morele.net Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 1 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2011 Chłodzeniem i według opisu Gigabyte ma troszkę wyższe taktowania. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zarox Opublikowano 1 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2011 Czyli lepsza będzie Asus'a czy Gigabyte'a ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 1 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2011 IMO obie są dobre i obie mają dość dobre chłodzenie. Co byś nie wybrał to i tak będziesz zadowolony. Ale jak nie zamierzasz podkręcać to może lepiej wziąć podkręconego fabrycznie Gigabyte'a. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cons Opublikowano 1 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2011 Jeden wentylator vs dwa wentylatory, ja bym wybrał Gigabyte. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zarox Opublikowano 1 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2011 Czyli powiadacie "Gigabyte lepszy"? Niechaj tak będzie :D Dzienks Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 1 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2011 Lecz także 2 wentyle = większy hałas ;) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cons Opublikowano 1 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2011 (edytowane) Lecz także 2 wentyle = większy hałas ;) Niekoniecznie, przy 2 wentylatorach mogą być niższe obroty, aby wytworzyć taki sam przepływ powietrza co jeden wentylator. W tym wypadku akurat Gigabyte jest chłodniejszy i cichszy od Asusa. Edytowane 1 Czerwca 2011 przez Cons 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...