Elninio Opublikowano 15 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2011 Hej, zakupiłem zestaw: MOBO: ASUS SABERTOOTH P67 ; CPU: i7 2600K ; Cooling CPU: Scythe Mugen 2 ; RAM: Corsair DDR3 8GB(2x4GB) 1866MHz Vengeance CL9 Dziwią mnie strasznie temeratury na tym mam 3 wentyle wydmuch z obudowy, chłodzenie mugena i od góry wentylator a temp po 4 min po włączeniu linx-a dochodzi do 81st. W idle mam około 40-50st. W biosie wskazuje 10st więcej jeszcze. Czy to może być problem z CPU/ MB? Jak dotykam tego radiatora od mugena wydaje się byc letni, a piny lekko ciepłe. Jedynie co to układ zasilania jest ciepły. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 16 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2011 Bo wentylatory w obudowie trzeba montować z głową a nie byle więcej, byle jak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elninio Opublikowano 16 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2011 wentyle dobrze zamontowane. Na boxie testowałem i temp do 90st dochodzi jak uruchamiam symulacje na 4 rdzenie. na 3.4GHz. Wysyłam płyte i proc do serwisu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 16 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2011 No to pochwal się jak zamontowałeś te wentylatory. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernik Opublikowano 16 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2011 Jak dotykam tego radiatora od mugena wydaje się byc letni, a piny lekko ciepłe. Jedynie co to układ zasilania jest ciepły. byc moze za duzo pasty zaladowales... radiator na dzien dobry przy 40stopniach w idle powinien byc bardzo cieply... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 16 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2011 Wysyłam płyte i proc do serwisu. Strata czasu. Sprzęt pewnie wróci jako sprawny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...