Skocz do zawartości
Lisek

Tweak.pl: Modyfikacja obudów itp.

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli temat nie jest jeszcze zamknięty, to chciałbym prędko zgłosić swoja kandydaturę :)

Zamieszkuję w Rzeszowie. Mam 21 lat, komputerami interesuję się od dośc dawna ( moją pierwsza miłością był Atari 65 XE :) ), pecetami od 3 lat ( pierwszy sprzęt : C300a na BX'ie, Riva TNT, 32 mb ram :P , a obecnie AthlonXP 1700+ na VIA kt266a, ram:256mb ddr, Gainward GF3Ti200 ). Obecnie studiuję Politologię na Uniwersytecie Rzeszowskim. Modyfikacje obudowy to moje nowe hobby :) Obecnie zakończyłem swój pierwszy projekt

( w całości z tektury i styropianu :D ). Najlepiej czułbym się w roli newswritera ( znam dość dobrze j. angielski ), ponadto posiadam stałe, szybkie łącze, i dużo wolnego czasu.

Hmm.. to by było na tyle. :]

Licze na pozytywne rozpatrzenie mojej kandydatury :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli temat nie jest jeszcze zamknięty, to chciałbym prędko zgłosić swoja kandydaturę :)

Zamieszkuję w Rzeszowie. Mam 21 lat, komputerami interesuję się od dośc dawna ( moją pierwsza miłością był Atari 65 XE :) ), pecetami od 3 lat ( pierwszy sprzęt : C300a na BX'ie, Riva TNT, 32 mb ram :P , a obecnie AthlonXP 1700+ na VIA kt266a, ram:256mb ddr, Gainward GF3Ti200 ). Obecnie studiuję Politologię na Uniwersytecie Rzeszowskim. Modyfikacje obudowy to moje nowe hobby :) Obecnie zakończyłem swój pierwszy projekt  

( w całości z tektury i styropianu :D ). Najlepiej czułbym się w roli newswritera ( znam dość dobrze j. angielski ), ponadto posiadam stałe, szybkie łącze, i dużo wolnego czasu.  

Hmm.. to by było na tyle. :]

Licze na pozytywne rozpatrzenie mojej kandydatury :P

Tu jak by nie patrzec to wiekszosc ma stalke ja mam 128kB/s i mi styka :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co powiecie, jakby CRACKERs się tym zajął, hmmm???

Przykładowe moję osiągi:

- Celek 466@700 (chlodzenie-odkurzacz wodny, Vcore-3,1V),

- Celek 1.0@1.5 (zwykle chlodzenie, Vcore-1,7V),

- GF2 MX-400 200@310 & 143@240 (BlueORB, Rad. GlobalWIN, ArcticSilver2)

- P2 350@466 (nap. 2,9V)

- P3 700@1110 (nap. 1,85V)

- Riva TNT2 Pro 143@166 & 166@233

- dziura w dwóch kolejnych Baracudach :lol:

- SyncMaster 15" 1024x768x32 /103Hz

Na początek starczy. Mam stałkę a ATSie, która ma downstream ograniczony do 64 kb/s, lecz po tym, jak troszeczkę pokombinowałem, na bramie (była 4:30 am :D ), uzyskuję średnio 700 kb/s, a w porywach ok. 1,5 MB/s. Więc jak widzisz drogi Lisku masz kolesia z szybką stałką, doświadczeniem i ambicjami na ekstremalny overclocking. :)))

Pozdrufka, hehe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co wiem to najtansze i najlepsze do wytlumiania czegokolwiek sa "palety" od jajek. Sa one jednak bardzo grube (wypustki czy jak to nazwac). Niedlugo bede kombinowal jak to zmniejszyc - zmoczyc i umodelowac od nowa moze - taki pomysl mam - co wy na to?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na początek starczy. Mam stałkę a ATSie, która ma downstream ograniczony do 64 kb/s, lecz po tym, jak troszeczkę pokombinowałem, na bramie (była 4:30 am  :D  ), uzyskuję średnio 700 kb/s, a w porywach ok. 1,5 MB/s. Więc jak widzisz drogi Lisku masz kolesia z szybką stałką, doświadczeniem i ambicjami na ekstremalny overclocking. :)))

Pozdrufka, hehe

e.. to masz fajnie..

ja mam stalke na sztywno modem kablowy..

wszytklo ustalane jest na routerach.. modemy maja versje soft`u no shell i jest totalna dolina..

moze masz jakis pomysl?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na początek starczy. Mam stałkę a ATSie, która ma downstream ograniczony do 64 kb/s, lecz po tym, jak troszeczkę pokombinowałem, na bramie (była 4:30 am  :D  ), uzyskuję średnio 700 kb/s, a w porywach ok. 1,5 MB/s.

No uwazaj. U mojego kumpla w sieci tez jest 1 madry co "wlamal sie" na server i ma teraz 4MBit zamiast 64KBit. Tylko, ze admini o wszystkim wiedza i maja logi na niego - ostatnio jak sie pytalem to na rachunku mial juz ponad 3k zl :lol: :lol:. Ciekawe kiedy mu laskawie o tym powiedza :wink: .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Samhain, wydaje mi się że właśnie gł. za względu na konstrukcję palety od jajek tak dobrze pochłaniania ona dźwięk. Ale można popróbować. Odnośnie wycisznia obudowy, ja użyłem tu cienkiego styropianu (takiego do obkładania sufitów :) ). Dodatkowo zdjąłem obudowe i wsadziłem kompa do oryginalnego pudła po niej :). Całość wyłożyłem wewnątrz owym styropianem. Efekt? : tak 'na ucho' :> to jakieś 50 % hałasu udało mi sie tym cudem zredukować.

Może na dniach zarzuce link ze zdjęciami mojego cacka :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest to, co tygrysy lubią najbardziej

Przyznam się że jestem wręcz miłośnikiem dobrej klasy obudów (to coś w stylu samochodowego hobby). Sam przyznaję się do posiadania eleganckiej obudowy GATEWAY 2000 model NEW TOWER rocznik 1995 przerobiona prze ze mnie na ATX. chodzi jak żyleta! Zrobiłem do niej kontroler wentylatorów dwukanałowy - gałki są na jednej z zaślepek 5.25'', regulowane jest napięcie w zakresie od 4 do 12V. Przy okazji: gdzieś na tym forum widziałem że ktoś zalecał regulację obrotów tylko potencjometrem - nie radzę. przepaliu się ścieżka oporowa, a potencjometry dużej mocy kosztują majątek. Nara.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HOLMAN napisał " . A jak zrobisz taka cienka naklejke he?, " .

Człowieku ty to nigdy ameryki nie odkryjesz, nawet jak Tobie ktos pod nos coś podstawi :D :D :D Człowieku po co masz robić cienką naklejke , takie naklejki można dostac w sklepach z tunningiem zarównio w Polsce jak i w nieczech , nie musisz daleko jechać w dawnym NDR maja takie. No chyba że chcesz własny jakiś "malunek"... A ten kupiony i tak będzie wyjątkowy , bo nie znam osoby która by takie coś zrobiła :D . Może własnie tą techniką są wykonywane te niektóre piękne obudowy z zachodnich stron. Jak chcesz miec wyjątkową to równie dobrze możesz <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> pędzelek i malować :D..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie zauwazylem zebym gdzies napisal ze jestem genialny  :lol:  :lol:  :lol: tylko stwierdzilem ze nie jestes pier

wszym ktory wpadl na taki pomysl, tyle...

Po pierwsze jeśli wytykasz komus błedy w stylu ,że brakuje kropki na Z to może zobaczysz własne posty (czepiasz się pierdół):cytuje :"stary czy ty ameryke odkryles tym pomyslem"-chyba zabrakło ci kreseczki przy l :lol: "wtym"- pisze się osobno :lol: itd mógłbym wymnieniac dalej ale to bez sensu ... pomyśl ...

W ten sam sposób możesz dyskredytować również wszystkich pozostałych ,np. ktoś wcześniej napisał że zwiększył chłodzenie wstatwiają dodatkowe wentyle w obudowe, czy np. że zmienił napięcie zasilania wentyla na 7V- "to jest ameryka"???(te dyskusje są własnie po to aby dzielic się pomysłami wskazówkami, mimo że może 50 % osób już to wszytko zna to dla tych pozostałych 50% to może być świetny pomysł)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...