Marcjan Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 Witam, Włśnie się dzisiaj przekonałem jaki ze mnie lamer ;-) W grudniu ubiegłego roku sprawiłem sobie nowy komputer. Jest w nim m.in: AsusP4PE P4 2,4 Ghz Leadtek Winfast 250 TD (GeForce 4 4400) Oczywiście od razu zainstalowałem 3dMarka2001Se i .... dostałem wynik 7500 pkt. Kombinowałem, przeinstalowywałem Windę, sterowniki do karty graficznej i nic. Dopiero wczoraj zainstalowałem PowerStripa i zobaczyłem, że mam nieaktywne AGP. Poszukałem trochę na forach dyskusyjnych i okazało się, że lekarstwem na mój problem jest instalacja najnowsszych sterowników Intela do płyty głównej (i845PE). Po tym zabiegu mój wynik w 3dMarku2001 podskoczył do 11900 pkt. i teraz mi się bardziej podoba. Pozdrawiam, Marcjan Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 Gratulujemy :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 hmmm to po co o tym piszesz skoro juz rozwiazales problem ??????? ehh nie kumam pozdr :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majster Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 hmmm to po co o tym piszesz skoro juz rozwiazales problem ??????? ehh nie kumam pozdr :P Chyba po to żeby ktoś inny (np. Ty) więcej się z tym problemem nie męczył. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 Z calym szcunkiem ale wiadomo, ze sie instaluje jak najnowsze sterowniki do plyty glownej. No ale moze komus sie to przyda. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dares Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 Qrde mi na moim sprzęcie i standardowych sterach wyciągał 9.000 pkt z kawałkiem. Nowe stery dały ponad 10.000. Myślałem, że ogólnie będzie lepiej. Dopiero wczoraj jak go podkręciłem to zbliżyłem się do granicy 13.000 pkt. Ale i tak chciałoby się więcej.... Może trzeba będzie coś zmodyfikować w sprzęcie :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 Qrde mi na moim sprzęcie i standardowych sterach wyciągał 9.000 pkt z kawałkiem. Nowe stery dały ponad 10.000. Myślałem, że ogólnie będzie lepiej. Dopiero wczoraj jak go podkręciłem to zbliżyłem się do granicy 13.000 pkt. Ale i tak chciałoby się więcej.... Może trzeba będzie coś zmodyfikować w sprzęcie :(No fakt coś ten wynik słaby, przy takim procku :? Masz poinstalowane wszystkie stery do grafy i mobo ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dares Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 No fakt coś ten wynik słaby, przy takim procku :? Masz poinstalowane wszystkie stery do grafy i mobo ? Zmieniłem standardowe stery do grafy (bodajże Detonatory 31.00 - 9k pkt) na 43.45 i wtedy skoczyło na 10,5k pkt. Do tego zasinstalowałem najnowsze SiS AGP Driver 1.16a. Po podkręceniu proca, karty i pamiątek (jak w podpisie) wynik w 3DMark2001 Se skoczył do 12.821 pkt. Nie powiem, że nie liczyłem na więcej :( Może jakieś sugestie?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 Nie powiem, że nie liczyłem na więcej :( Może jakieś sugestie?? Wymienic na Radeona 9500Pro 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 Nie powiem, że nie liczyłem na więcej :( Może jakieś sugestie?? Wymienic na Radeona 9500Pro 8) n/c :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dares Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 Wymienic na Radeona 9500Pro 8) A może jakieś rozwiązanie bez dodatkowego wydawania kasy ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 Witam, Włśnie się dzisiaj przekonałem jaki ze mnie lamer ;-) W grudniu ubiegłego roku sprawiłem sobie nowy komputer. Jest w nim m.in: AsusP4PE P4 2,4 Ghz Leadtek Winfast 250 TD (GeForce 4 4400) Oczywiście od razu zainstalowałem 3dMarka2001Se i .... dostałem wynik 7500 pkt. Kombinowałem, przeinstalowywałem Windę, sterowniki do karty graficznej i nic. Dopiero wczoraj zainstalowałem PowerStripa i zobaczyłem, że mam nieaktywne AGP. Poszukałem trochę na forach dyskusyjnych i okazało się, że lekarstwem na mój problem jest instalacja najnowsszych sterowników Intela do płyty głównej (i845PE). Po tym zabiegu mój wynik w 3dMarku2001 podskoczył do 11900 pkt. i teraz mi się bardziej podoba. Pozdrawiam, Marcjan WIekszosc powody ze spadkiem wyników lub ich niskim poziomem jest zwiazane z tym ze nowi (niedoswiadczeni) uzytkownicy nie instaluja servica packów do chipsetu :) Jak sie zapytalem raz kolegi jaka ma wersje Via 4 in 1 to zapytal co to jest .. :) po ogledzinach jego kompa okazalo sie ze nic takeigo se nie zainstalował (bo on nie instaluje "zbednych" softów zeby mu kompa nie zwalniały) a w ustawieniach grafy (gf4mx) widnial dumnie napis agp x1 :). Cóz niektórzy tak maj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcjan Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 Wiedziałem, że mój post wywoła raczej rozbawienie :-) Ale faktycznie - napisałem go, gdyż pomyślałem, że jak będzie ktoś uważał, że ma za niskie wyniki w 3dMarku2001SE i nie pomyślał wcześniej o aktualzacji sterowników do płyty głównej to ten post mu pomoże. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fraag Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 Nie powiem, że nie liczyłem na więcej :( Może jakieś sugestie?? Wymienic na Radeona 9500Pro 8) Mam radeona 9500pro sapphire, i mam z nim w tym 3d marq 8500pkt. z AGPx2.... a dlaczego tylko AGPx2 to napisalem w oddzielnym topicu.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 Domyslam sie ze masz SIS-a 655 wiec zakladam ze pamiatki masz puszczone w dualu. Moja sugetia: sprobuj odpalic pamiatki asynchro - sam mam Intela i wiem co to daje w przypadku tego proca. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dares Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 Domyslam sie ze masz SIS-a 655 wiec zakladam ze pamiatki masz puszczone w dualu. Moja sugetia: sprobuj odpalic pamiatki asynchro - sam mam Intela i wiem co to daje w przypadku tego proca. Zgadza się to SiS 655 i pamięci w Dual'u. Asynchronicznie, czyli... Mam go wyłączyć ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 Nie nie wylaczaj chociaz nie wiem czy w Dualu pojda wysoko asynchronicznie....Wiec jak sie bedzie wieszal, sproboj wylaczyc Dual Mode. Ale nie wiem czy poszalejesz bo mialem identyczna plyte w domu i napiecie Vmem jest bodajze tylko +0.2V....chociaz tu moge sie mylic :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dares Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 Nie nie wylaczaj chociaz nie wiem czy w Dualu pojda wysoko asynchronicznie....Wiec jak sie bedzie wieszal, sproboj wylaczyc Dual Mode. Ale nie wiem czy poszalejesz bo mialem identyczna plyte w domu i napiecie Vmem jest bodajze tylko +0.2V....chociaz tu moge sie mylic :wink: Oj jest znacznie gorzej :? Vmem można podnieść jedynie o +0,1V... Wcześniej nie chciały pójść na 382 Mhz, dopóki nie podniosłem napięcia. Podniosłem i ok. Kolejne co mam do wyboru to ponad 400 MHz... a czy tyle wytrzymają to ja już taki przekonany nie jestem :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 Wlasnie +O.1V (to byl glowny argument za tym zebym jej nie kupil). Z tego co pamietam jeszcze to u mnie poszly asynchro 400mhz jak ustawilem tyle w biosie na sztywno. Oczywiscie musialem zjechac z timingami...A jaka masz grafe? I ile wyciagasz w 3dmarku 2k01 i 2k03 :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dares Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 Wlasnie +O.1V (to byl glowny argument za tym zebym jej nie kupil). Z tego co pamietam jeszcze to u mnie poszly asynchro 400mhz jak ustawilem tyle w biosie na sztywno. Oczywiscie musialem zjechac z timingami...A jaka masz grafe? I ile wyciagasz w 3dmarku 2k01 i 2k03 :?: Grafa to MSI Ti4200 VTD8x 128 MB VIVO, a w 3dmarku 2k01 wyciągam maks 12.881 pkt :) Tak mi się marzy 13k punktów.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 Hmmm dziwnie malo: podam ci dla przykladu moj najwyzszy wynik na podkreconej na max grafie i procu P2.4@2.9 2k01SE Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dares Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 Hmmm dziwnie malo: podam ci dla przykladu moj najwyzszy wynik na podkreconej na max grafie i procu P2.4@2.9 2k01SE Ups link nie działa. Nie wiem, ale wydaje mi się, że przyczyną takiego właśnie wyniku jest właśnie SiS 655. Nie wiem myślę o zmianie pamiatek, ale... kasa. Grafa już więcej nie wyrabia :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 Kurcze nie dziala bo nie dalem go jako aktywny....ok to powiem ci ze to byl 2.4@2.9 GF4TI4200 AGPx4 64MbDDR@325/635 :D Wynik 14333 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dares Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 Kurcze nie dziala bo nie dalem go jako aktywny....ok to powiem ci ze to byl 2.4@2.9 GF4TI4200 AGPx4 64MbDDR@325/635 :D Wynik 14333 Super wynik...Qrde w takim razie powinienem wyciagać znacznie więcej. Ale jak widzisz moja grafa znacznie słabiej się kręci :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 brawo as , trzeba bylo zakladac topic ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 9 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2003 Marcjan musisz jeszcze pokombinowac bo wynik nie zaskakuje spojrz na moj compare :) :D AXP @2400+ i ti4200 przy ust. 300/600 reszta w default Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawk Opublikowano 9 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2003 Nie powiem, że nie liczyłem na więcej :( Może jakieś sugestie?? Wymienic na Radeona 9500Pro 8) Mam radeona 9500pro sapphire, i mam z nim w tym 3d marq 8500pkt. z AGPx2.... a dlaczego tylko AGPx2 to napisalem w oddzielnym topicu.... Witam, Włśnie się dzisiaj przekonałem jaki ze mnie lamer W grudniu ubiegłego roku sprawiłem sobie nowy komputer. Jest w nim m.in: AsusP4PE P4 2,4 Ghz Leadtek Winfast 250 TD (GeForce 4 4400) Oczywiście od razu zainstalowałem 3dMarka2001Se i .... dostałem wynik 7500 pkt. Kombinowałem, przeinstalowywałem Windę, sterowniki do karty graficznej i nic. Dopiero wczoraj zainstalowałem PowerStripa i zobaczyłem, że mam nieaktywne AGP. Poszukałem trochę na forach dyskusyjnych i okazało się, że lekarstwem na mój problem jest instalacja najnowsszych sterowników (i845PE). Po tym zabiegu mój wynik w 3dMarku2001 podskoczył do 11900 pkt. i teraz mi się bardziej podoba. Pozdrawiam, Marcjan :? :? :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fraag Opublikowano 9 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2003 Hawk, zainstalowalem najnowsze stery do plyty, ale to nic nie dalo:/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hajmon3 Opublikowano 9 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2003 Hawk, zainstalowalem najnowsze stery do plyty, ale to nic nie dalo:/ coz lipny procek plyta i SDR i wszystko staje sie jasne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fraag Opublikowano 9 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2003 Hawk, zainstalowalem najnowsze stery do plyty, ale to nic nie dalo:/ coz lipny procek plyta i SDR i wszystko staje sie jasne nie nazwalbym athlona xp 1500+ lipnym procesorem, plyta to przyznaje no i fakt ze te 256sdram to trochu malo:/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...