Skocz do zawartości
Gość

jak przywrócić ikony programów?

Rekomendowane odpowiedzi

witam

jestem w wielkiej rozterce bo przez chwilę nieuwagi narobiłem sobie kłopotu...

po kolei: zaktualizował mi się skype, po czym ikona do szybkiego uruchamiania zmieniła się na białą kartkę, chcąc przywrócić normalna ikonę nie odznaczyłem ptaszka przy opcji "zawsze używaj wybranego programu do otwierania tego typu plików", jako, że był to. exe to skutek taki, że każda próba włączenia czegokolwiek z pulpitu włączała skype...

odinstalowałem skype, teraz ikony wszystkich skrótów są białymi kartkami, próby przywrócenia ikon poprzez właściwości-> zmień ikonę nie przynoszą skutku, zresztą wszystkie skróty nie działają, ani na pulpicie ani na pasku szybkiego uruchamiania...

istnieją jakieś rozwiązania poza reinstalką wszystkiego, tudzież formatem (w sumie to os ma blisko 2,5 roku ale nie przejawia żadnych oznak zmulenia)?

google pokazało mi tylko jak przywrócić domyślne ikony windowsa ale one są normalne (usunięcie iconcache.db), przywracanie systemu mam wyłączone - zdaje się, że chyba to by mnie uratowało :(

e: chyba coś ostatnio myślenie mi kuleje, potrzebuje urlopu...

chociaż do końca nie wiem w jaki sposób ale naprawiłem :D bo znalazłem jakieś hotfixy do exe-ków i lnk-ów, niby nie do końca się dopisały ale zdaje się, że pomogły :)

Edytowane przez Ademu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi