golojg Opublikowano 19 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2011 Witam, Chciałem wgrać bios ale coś nie mogę odpalić kompa z pendrive. Zrobiłem jak TU, mam te trzy pliki na penie, wrzuciłem też pliki z biosem. Ustawiłem żeby bootowało z USB, Floppy, CD ale i tak winda się uruchamia. Pamiętam jak kiedyś wgrywałem na tej płycie bios coś musiałem zmienić w jakimś pliki na pendrive ale za cholerę nie pamiętam co. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 20 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2011 (edytowane) Sprawdź czy po podłączeniu pendrive nie pojawia się pen w sekcji bootowania jako kolejny dysk. Dfi nie ma może jakiegoś narzędzia aktualizacji biosu z czystego pena z plikiem bios? Może jeszcze nie te czasy... Powinieneś pytać w tym http://forum.purepc.pl/Socket-423478775479-f72/Dfi-Lanparty-Dk-P35-t2-t253869.html temacie. Edytowane 20 Maja 2011 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 20 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2011 Sam plik z biosem się nie wgra. Musisz mieć AWDFLASH i najlepiej plik autoexec z nazwą biosu i komendami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łopian Opublikowano 2 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2011 Zależy to od płyty u mnie na przykład wystarczy pen i plik z biosem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...