Gobblerpl Opublikowano 22 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2011 AMD Phenom II x2 550 black edition (z odblokowanym mnoznikiem)- mam lepszy wiatrak niz boxowy Gtx 260 gainward 1796mb Zasilacz tagan 530 W 3 giga ramu ddr3 1333mhz plyta gigabyte GA-MA770T-UD3P Moj problem wyglada tak : podkrecalem procesor podnoszac mnzonik oczywiscie testowalem stabilnosc itd. mnoznik z 15,5(3,1ghz) podnioslem do 18()3,6ghz oczywiscie robilem to stopniowo i podnioslem V o 2 oczka czyli bodajze 0,0050 pojawil sie blue screen wiec zwiekszylem V do 3 oczek czyli 0,0075 test stabilnosci pomyslnie po calym dniu korzystania z komputera pojawil sie blue screen wiec zmniejszylem mnoznik do 17,5 (3,5ghz) i zmniejszylem napiecie do 0.0050 i wszstko jest ok. I teraz moje pytanie brzmi jak stabilnie podniesc powyzej 3,5 ghz?? Gdzies wyczytalem ze przy slabej stabilnosci nalezy zwiekszyc napiecie ale boje sie zwiekszac powyzej 3 oczek poniewaz nie wiem ile mozna je zwiekszyc maksymalnie. - proc po podkreceniu nie przekracza 61 stopni. ps. procesor ma mozliwosc odblokowanie 2 rdzeni. wiec moze zamiast bawic sie w podkrecanie lepiej zmniejszyc takowanie i odblokowac 2 rdzenie. oczywiscie to nie zawsze sie udaje ale mozna sprobowac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...