Skocz do zawartości
Rezystor

No i proszę ASUS A7V600, SOLTEK SL-KT600-RL, MSI KT6 Delta

Rekomendowane odpowiedzi

Heh, ciekawy jestem kto z forumowiczów stanie się pierwszym użytkownikiem płyty na KT 600, ciekam z niecierpliwością na recki :D

ASUS A7V600

SOLTEK SL-KT600-RL

MSI KT6 Delta

Jak myślicie kiedy się u nas pojawi??? 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

teraz najlepsza płyta. i nie trzeba 2 kości pamiątek do duala.

mistrzowski powrót VIA na 1 miejsce podium. teraz niech nvidia się martwi.

teraz tylko kt600 :!: osobiście z tych 3 wybrałbym MSI bo solteka jakoś nie lubię a asus daje ciała z o/c.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

teraz tylko kt600 :!: osobiście z tych 3 wybrałbym MSI bo solteka jakoś nie lubię a asus daje ciała z o/c.

No ja mam nadzieje że epoxik i abit coś zaprezentuje do końca miesiąca, bo zapowiada się ciekawie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe z tych 3 to ja zadnej nie kupie - poczekam na abita :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolejny KT 600 GA-7VT600 1394

Socket A; VIA KT600 + VT8237; 200/266/333/400MHz FSB; 3 sloty DIMM dla pamięci DDR PC2100/PC2700/PC3200 maksymalnie do 3GB; AGP 8x; 5 slotów PCI; 2 kanały IDE ATA-33/66/100/133; 2 porty Serial ATA-150; 8 portów USB 2.0; LAN 10/100Mb/s; 6-ścio kanałowy dźwięk; FireWire.

GA-7VT6001394

Porównanie wydajności KT600, nForce Ultra400 i Intel 875P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tez mam kolo 3080 w sandrze punktow wiec nie wiem na jakich pamieciach oni tam to mierzyli, oczywiscie mowie o 200mhz wiec na ten test nawet nie patrze bo to bzdura, poczekamy na testy uzytkownikow tweak`a tak bedzie najlepiej, wtedy bedzie mozna cos powiedziec o tym chipsecie. No i ciekawe jaki dzwiek walna, pewnie znajac via jakis gowniany ac97.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tez mam kolo 3080 w sandrze punktow wiec nie wiem na jakich pamieciach oni tam to mierzyli, oczywiscie mowie o 200mhz wiec na ten test nawet nie patrze bo to bzdura, poczekamy na testy uzytkownikow tweak`a tak bedzie najlepiej, wtedy bedzie mozna cos powiedziec o tym chipsecie. No i ciekawe jaki dzwiek walna, pewnie znajac via jakis gowniany ac97.

Druss, nie pomyliłeś się to kodek AC 97, przynajmniej w asusue i solteku, ale goofno :D :lol: :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GA-K8VT400NXP: Socket 754; VIA K8T400M + VT8237; szyna HyperTransport; 3 sloty DIMM dla pamięci DDR PC2100/PC2700/PC3200 maksymalnie do 3GB; AGP 8x Pro; 5 slotów PCI; 2 kanały IDE ATA-33/66/100/133; 2 porty Serial ATA-150; 8 portów USB 2.0; FireWire; Dual 10/100/1000Mb/s; 6-ścio kanałowy dźwięk.

A ja chce cos takiego lub jakiegos abita na tym chipsecie i ath64 albo presscota :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a wiecie ze kazda karta dzwiekowa ma kodek AC 97 :D 

wazne jest to co generuje i obrabia dzwiek ,a nie to co konwertuje go na sygnal analogowy(AC 97 -rozni producenci,rozne uklady)

Napisalem jakis gowniany AC97 a nie AC97 :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wazne jest to co generuje i obrabia dzwiek ,a nie to co konwertuje go na sygnal analogowy(AC 97 -rozni producenci,rozne uklady)

taaaa

mozesz podac producenta,bo moze sie okazac ze ten sam uklad co 8RDA+ :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

taaaa

No tak tylko ze w 8rda+ za dzwiek odpowiada glownie soundstorm i nie wydaje mi sie zeby via mogla go wykorzystac w swoim SB. :P A samego Realteka sobie moga montowac nikt im nie broni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

taaaa

No tak tylko ze w 8rda+ za dzwiek odpowiada glownie soundstorm i nie wydaje mi sie zeby via mogla go wykorzystac w swoim SB. :P A samego Realteka sobie moga montowac nikt im nie broni.

i tu dochodzimy do tego co napisalem na poczatku :P

a jakie bedzie VIA Envy to sie dopiero okaze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pewnie abit znowu zaszaleje na kt600. cena pewnie wyższa niż msi czy soltek ale wydajność i opcje biosu przegonią konkurencję.

ciekawe czy fsb 250 uciągnie ?

to sobie nvidia długo nie pokrólowałą :)

a ciekawe jak bedzie z dzielnikami PCI :? czy bedzie mozna recznie ustawiac bo przyznam ze przydalaby sie w koncu taka opcja. Uzytkownicy nf2 sa w jakis sposob ograniczeni blokada PCI nie kazdy :) chce miec caly czas 33 mhz a np.: 40 :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gigabyte robi jedne z lepszych płyt pod pentawki, dla amd nie są złe ale jest wiele lepszych. poza tym "lekko" się spóźnili z nforce2. może pół roku temu ...

teraz trwa wyścig na kt600, najlepszy chipset i nie wymaga 2 kości do duala, z 1 kością bije nforce'a 2.

może jakieś nowe biosy wyjdą to będzie blokowane agp/pci na dowolnej wartości, wystarczy poczekać. i tak teraz wybrałbym kt600 gdybym miał 450-450zł na płytę. na razie sis 746 za śmieszną będzie śmigał. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

VIA Begins Shipping KT600

06/18/2003 | 02:37 PM

VIA Technologies announced today that its KT600 core-logic is now available for purchase by the company’s partners and that already about 20 manufacturers of mainboards had already adopted the latest Socket A product for their upcoming devices.

According to VIA, the KT600 chipset-based mainboard designs have been confirmed by around 20 manufacturers including ABIT, Acorp, Albatron, AOpen, ASUS, Azza, Biostar, Chaintech, DFI, ECS, EPoX, FIC, Gigabyte, Jetway, MSI, Shuttle, Soltek, SOYO and QDI.

VIA KT600 chipset launched a little bit more than a month ago supports all Socket A Athlon XP/Athlon/Duron processors with 200, 266 333 and now 400MHz EV-6 system bus, it support up to 4GB of PC2100, PC2700 or PC3200 (DDR400) DDR SDRAM, it offers AGP 8x slot and also utilises 8x V-Link architecture to connect North and South Bridges. Just like its predecessor, the KT400A, the KT600 also implements FastStream64 memory controller technology which uses an expanded array of prefetch buffers to reduce latency in the memory controller.

According to VIA, KT600 chipset will account for a significant portion of VIA’s revenue in July.

[źródło x-bit labs]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już są :-) .Czekam na nie już z pół roku na tym śmierdzącym KT133A.Hehe :-) Teraz tylko sprzedać ten szit komuś i poczytać testy :-) i KUPOWAĆ :-)

Sam jesteś śmierdzący. Jak kupowałeś to KT133A też tak mówiłeś?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już są :-) .Czekam na nie już z pół roku na tym śmierdzącym KT133A.Hehe :-) Teraz tylko sprzedać ten szit komuś i poczytać testy :-) i KUPOWAĆ :-)

Sam jesteś śmierdzący. Jak kupowałeś to KT133A też tak mówiłeś?

Ano właśnie :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kt800 to juz chyba o A64 by zaczepilo

socketA zatrzyma sie raczej na kt600 ,bo juz ani NV ,ani VIA nic ciekawego na tej platformie nie wymysla

moze SIS jakies kosmetyczne zmiany do 748 wprowadzi ,nazwie to 748FX lub podobnie i koniec

no moze km600 i jeszcze jakis sis ze zintegrowana grafa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...